Detingut després de topar dues vegades contra un vehicle policial durant la seva fugida per l’AP-7

Els agents van patir lesions a conseqüència de les col·lisions rebudes pel vehicle infractor.

Agents de la Policia de la Generalitat a Tarragona van detenir aquest dimecres un home, de 24 anys, de nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, atemptat i resistència als agents de l’autoritat.

Al voltant de les 12.45 hores del passat dimecres, els agents es trobaven fent prevenció de delictes a l’AP-7 quan van observar un vehicle d’alta gamma a la benzinera de l’àrea del Mèdol en sentit nord. Poc després, aquest vehicle accedia a la mateixa àrea però en sentit sud. Els agents van veure que el conductor, a velocitat reduïda, observava els vehicles estacionats al pàrquing.

Gràcies a la informació extreta de les tasques d’investigació especialitzada que fa aquesta Unitat, els agents van esbrinar que el vehicle estava relacionat amb delictes comesos a l’autopista fora de Catalunya.

Els mossos van fer un seguiment discret del vehicle fins que el conductor va sortir de l’autopista pel peatge de Tarragona. Llavors, el vehicle policial va aprofitar per sobrepassar el cotxe sospitós en la línia de pagament del peatge i li van barrar el pas per poder aturar-lo. L’objectiu era fer les comprovacions adients per tal de descartar que poguessin estar implicats en la comissió d’algun delicte.

Quan dos dels mossos van sortir del vehicle policial i es disposaven a identificar al conductor del cotxe d’alta gamma, aquest va accelerar i, tot i que els mossos li van intentar barrar el pas amb el vehicle, el conductor va xocar contra ell i es va donar a la fugida.

Ràpidament, els agents van pujar al cotxe per seguir a l’infractor. En arribar a la rotonda situada a uns metres de la sortida del peatge, es van trobar el vehicle escapolit creuat a la via, probablement com a conseqüència de l’excés de velocitat en agafar el revolt.

De sobte, el vehicle d’alta gamma va fer marxa enrere i va col·lidir de nou contra el vehicle policial. Va arrencar marxa endavant i va accedir a l’autopista trencant la barrera del peatge per tal d’incorporar-se a l’AP-7 en sentit sud. Va ser llavors quan els agents van veure que algú, que fins llavors anava amagat al seient del darrera, es col·locava de copilot.

Després de circular gairebé 10 km per la via a velocitats properes als 200km/h, el vehicle infractor va rebentar la roda posterior dreta, que ja havia quedat malmesa en la segona col·lisió amb el vehicle policial, i va quedar aturat a l’altura de Reus.

Amb la roda rebentada, el vehicle d’alta gamma va fer una maniobra brusca per accedir del tercer carril de l’autopista fins el voral dret. Un cop aturats, conductor i acompanyat van fugir corrents saltant la tanca de l’AP-7 en direcció a un camp d’oliveres.

Els agents van sortir corrents darrera d’ells i van poder interceptar el conductor del vehicle infractor i el van detenir per un delicte de conducció temerària, atemptat i resistència als agents de l’autoritat.

Els agents actuants van haver de rebre a posteriori assistència mèdica per diferents tipus de lesions patides, bàsicament com a conseqüència dels xocs rebuts pel vehicle infractor.

Continua la investigació oberta per tal d’esbrinar la identitat de l’acompanyant del conductor detingut.

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.