La banda que assalta domicilis d’empresaris a Bescanó actua de nou amenaçant amb armes

Van lligar amb brides al propietari i als masovers, als quals van amenaçar amb armes i van colpejar. Van aconseguir apoderar-se de 800 euros de la masia del nucli de Vilanna. Els Mossos busquen a aquesta banda des de fa tres mesos.

Incendio Figueres Bomberos
Imagen de la actuación llevada a cabo por Bombers en un sexto piso en Figueres.

Fa mesos que és una pedra a la sabata de la policia catalana: una banda que irromp en domicilis al municipi de Bescanó, a la Selva, ha aconseguit el seu quart botí aquesta nit. Cinc encaputxats han assaltat una masia del nucli de Vilanna i, després d’amenaçar el propietari i als masovers, s’han apoderat de 800 euros.

Els autors dels robatoris són presumptament sud-americans que enfoquen les seves actuacions cap a establiments coneguts i d’afluència o, en aquest cas, després de conèixer que s’havia dut a terme la venda d’una propietat. El fet ha ocorregut a Mas Can Bonic de matinada. Els assaltants han despertat l’amo de la casa, que viu separat d’una altra, on viuen els masovers de la finca.

Els lladres haurien exigit els diners de la venda i, en no rebre resposta positiva per part de la víctima, el van amenaçar amb tallar-li un dit amb unes tisores mentre l’apuntaven amb una arma. Els delinqüents han recorregut tot l’habitatge a la recerca dels diners i han aconseguit trobar 800 euros. Posteriorment, s’han dirigit a la casa dels masovers portant amb ells al propietari de l’habitatge, lligat amb brides. El matrimoni també ha estat lligat, després de ser reduït l’home, que ha estat colpejat. Segons les víctimes, els assaltants actuaven amb guants, la cara tapada i portaven amb ells un ganivet de grans dimensions, una escopeta i tres pistoles.

Els atracaments anteriors es van cometre al restaurant L’Estanc Nou, al nucli de l’Estanyol a principis de juliol; a la fi d’aquest mes a la zona del Pla de Trullàs, de Vilanna; a finals d’agost, a la casa dels propietaris del restaurant La Cresta, al centre de Bescanó i ara, de nou a Vilanna.

 

Port de Tarragona