El Tribunal Superior ordena que la Policia Nacional estigui al comandament de la vigilància del Palau de Justícia, i s’afegeixi als Mossos

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús M. Barrientos, ha ordenat al Cap Superior del Cos Nacional de Policia de Catalunya que efectius d’aquest cos es sumin a la vigilància que realitzen els Mossos d’Esquadra i estiguin al comandament del dispositiu .

Afirma el magistrat en el seu ordre que la mesura obeeix a la previsió d'»extremar la seguretat de l’edifici i garantir el seu ple i normal funcionament» davant la possibilitat que el Parlament de Catalunya decideixi suprimir aquest tribunal, segons disposa la Llei de Transitorietat, tot i estar suspesa pel Tribunal Constitucional.

Tot i que treballaran en les funcions de vigilància dels dos cossos, serà la Policia Nacional la que estarà al comandament, segons el comunicat, que afirma que serà la coordinació entre els dos cossos serà una manera més eficaç de protegir la legalitat constitucional.

Port de Tarragona