Desarticulat un grup criminal que cometia robatoris lligant persones grans als seus domicilis d’Esplugues, Sant Cugat i Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal integrat per vuit persones de nacionalitat espanyola i dominicana que es dedicava a assaltar gent gran als seus domicilis. Els seus integrants són, presumptament, els autors de tres robatoris amb violència i intimidació comesos al Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès.

La investigació policial ha permès determinar l’autoria dels robatoris violents en domicilis que van tenir lloc entre els mesos de febrer i maig de 2017: el 21 de febrer a Esplugues de Llobregat, el 29 de març a Barcelona, al districte de Nou barris, i el 5 de maig a Sant Cugat del Vallès. En els seus assalts, els lladres no dubtaven en lligar de mans i peus les víctimes, majoritàriament persones d’edat avançada.

El grup es dóna per desarticulat amb la detenció dels seus últims quatre integrants després de fer l’entrada i escorcoll a quatre immobles de Barcelona, on els investigadors han trobat joies, rellotges i aparells de telefonia relacionats amb els robatoris. En aquests pisos, també s’hi ha intervingut una pistola detonadora, 53.38 grams de cocaïna, 888 de substància de tall i balances de precisió.

Quatre membres del grup criminal ja estan a la presó. Tres hi van ingressar amb anterioritat a aquestes últimes entrades, ja que se’ls atribueix l’autoria d’un atracament a una joieria de Guardiola de Berguedà el passat 8 de juny i el quart va ingressar en un centre penitenciari per tenir diversos requeriments judicials pendents. Dos dels integrants del grup també es dedicaven al tràfic de drogues a petita escala.

Port de Tarragona