Dos detinguts i 20.000 paquets de tabac de contraban confiscades al port de Tarragona

Foto de archivo / Foto d'arxiu.

Sobre les 12:00 hores de dijous passat, 5 d’octubre, efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació a la Unitat Orgànica de Policia Judicial i de components de Vigilància Duanera, van procedir a la detenció de dues persones per la comissió d’un delicte de contraban, incautándoles la quantitat de 20.000 paquets de tabac de contraban de diverses marques, procedents de Andorra i amb un valor de 83.700 euros.

La intervenció es va iniciar en tenir coneixement a finals de l’estiu d’una possible activitat delictiva per part de dues persones, que poguessin dedicar-se al contraban de tabac. La investigació va culminar el passat dijous dia 5, amb la detenció de dues persones quan els sospitosos van ser sorpresos pels agents a la localitat de Tarragona, en el moment de introduir-se amb dos vehicles en dos garatges diferents.

En un dels vehicles (marca Dacia), es van localitzar 2.000 paquets i al garatge del mateix es trobaven altres 8.000 paquets
emmagatzemades. Al garatge de l’altre vehicle (marca Volvo), es localitzar un 2.000 paquets de tabac, així com un altre vehicle marca Jeep, carregat amb 8.000 paquets.

Tots els vehicles tenien practicats dobles fons per a l’ocultació del tabac. Pels agents, es va procedir en aquest moment a la detenció de tots dos, per la comissió d’un delicte de Contraban (Llei Orgànica 12/95).

Els detinguts són J.R.J., de 61 anys, de nacionalitat i residència Andorrana; i A.A.H .., de 39 anys, de nacionalitat espanyola i amb residència la localitat de Salou. S’instrueixen diligències que van ser entregades juntament amb els detinguts
al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Tarragona (T), quedant els vehicles i efectes intervinguts a disposició de l’esmentada autoritat.

Amb aquestes detencions, es aconseguint desmantellar l’estructura d’un grup criminal de mitjana escala, dedicat al contraban de tabac de contraban procedent d’Andorra. El servei conjunt realitzat per la Guàrdia Civil i Vigilància
Duanera, no només ha permès la detenció dels autors sinó també la descoberta tant del lloc d’emmagatzematge del tabac com el procediment de transport i vehicles utilitzats per al mateix.

Port de Tarragona