Detenen 23 persones per «afegir un zero» quan cobraven amb targeta a tres clubs de cambreres de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han culminat una investigació que s’ha saldat amb la detenció de 16 treballadores sexuals implicades en estafes a clients de tres clubs de Barcelona. També han denunciat l’administradora dels locals pels delictes d’estafa i falsificació documental i han detingut 7 treballadors més (1 home i 6 dones) d’aquest locals.

La investigació es va iniciar a partir de les primeres denúncies realitzades l’any 2015 per clients d’aquests locals que van explicar a la policia que havien estat víctimes de cobraments d’imports fraudulents. Fins ara, 9 homes han denunciat els fets. L’import de l’estafa ascendeix a uns 40.000 euros.

Les treballadores sexuals detingudes s’aprofitaven de l’estat d’embriaguesa dels clients per fer uns càrrecs en les seves targetes bancàries en concepte de consumicions que no arribaven a prendre o afegint un “0” en l’import a l’hora de realitzar el pagament en el datàfon. Aquest fet suposava que el client acabava pagant 10 vegades més de l’import real. Així doncs, l’home convidava voluntàriament a noies del club i, a l’hora de cobrar la consumició, l’encarregada de fer el cobrament amb el datàfon posava un “0” de més a la màquina. Paral·lelament, la víctima també signava un comprovant amb l’import correcte i posteriorment afegien el “0” de més perquè en quedés constància.

Agents de la Unitat Central de Documentoscòpia van realitzar un estudi i anàlisi dels tiquets recollits que havien signat els denunciants i van concloure en el seu informe que aquests documents havien estat manipulats. En gairebé tots els casos es van detectar alteracions en els imports cobrats als quals s’hi havia afegit un “0” de més.

La investigació s’ha allargat durant mesos perquè els responsables del local han posat impediments per aportar les filiacions de les noies que estaven amb els clients en el moment de les denúncies així com de les treballadores que cobraven
amb el datàfon. Així mateix, en un principi tampoc van aportar imatges per poder esclarir els fets. Finalment, a partir d’una sanció administrativa per no col·laborar amb la policia en un altre cas, l’empresa va aportar imatges dels últims casos i filiacions de les persones implicades.

En la majoria dels casos les víctimes eren turistes o tenien una relació sentimental estable per la qual cosa ha costat molt que denunciessin els fets als mossos per por a tenir problemes amb la seva parella. Fins ara 9 homes han denunciat l’estafa.

Finalment la investigació ha culminat amb un balanç de 23 persones detingudes, de les quals 7 eren treballadors del local (6 dones i 1 home) i 16 eren treballadores sexuals. També s’ha denunciat l’administradora del local com autora de 7 delictes d’estafa, 1 delicte d’estafa lleu i 7 delictes de falsificació documental.

Port de Tarragona