Detingut un home al Vendrell per tres robatoris pel procediment de l’estrebada des d’un cotxe

Una de les víctimes va patir lesions després que el detingut li agafés la bossa de mà i accelerés el vehicle utilitzat en el robatori.

Aquest és el vehicle utilitzat pel delinqüent per fer les estrebades.

Els Mossos d’Esquadra del Vendrell ha posat a disposició judicial a un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) com a presumpte autor de tres robatoris amb violència, pel procediment de l’estrebada. L’arrestat està acusat d’actuar des d’un vehicle i, en una ocasió, fins i tot va arrosegar la víctima.

La detenció del presumpte autor culmina la investigació iniciada el passat set de setembre a partir de la denúncia d’una dona que va patir una estrebada a la plaça Orient del Vendrell. La víctima va explicar que un vehicle va passar pel seu costat i el conductor li va fer una estrebada de la bossa de mà.

Uns dies més tard, el 12 de setembre, un altra dona va denunciar que es trobava al carrer Sant Magí del Vendrell quan un vehicle va passar a prop d’ella i el conductor li va fer una forta estrebada per endur-se la seva bossa de mà. La víctima va intentar resistir-se però, llavors, el vehicle va fer una accelerada i això la va fer caure al terra. A conseqüència de la caiguda, la dona va patir lesions.

Amb el modus operandi com a nexe dels dos robatoris, els mossos van fer gestions i van poder comprovar que el vehicle utilitzat havia estat el mateix. A partir d’aquí, els investigadors van poder comprovar que en tots dos casos, el presumpte autor havia estat el mateix home. Es tractava d’un conegut per la policia amb antecedents.

Els mossos van detenir al Vendrell el presumpte autor aquest dilluns a la nit pels dos robatoris amb violència.

Estrebada a Vilafranca del Penedès

Aquesta detenció ha permès resoldre un altre robatori amb violència a Vilafranca del Penedès. En aquest cas, els agents de la Unitat d’Investigació estaven portant el cas d’una dona que va patir una estreba a la via pública el passat 4 de setembre.

En aquell robatori, el detingut no va fer l’estrebada des del vehicle sinó que va acostar-se a la víctima que es trobava asseguda en un banc i, des del darrera, va estirar-li la bossa i va fugir corrents. Tot seguit va pujar en un cotxe i va marxar del lloc.

Els agents de la Unitat d’Investigació de Vilafranca van aconseguir identificar l’autor i estaven pendents de detenir-lo. El detingut ha passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona