Un detingut y un miler de plantes de marihuana, confiscades a una nau industrial de Santa Oliva

A l'arrestat, de nacionalitat sèrbia, també se l'acusa de defraudació per manipular la instal·lació elèctrica.

Els Mossos del Vendrell van posar a disposicion judicial dijous un home de 38 anys, de nacionalitat sèrbia, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric per conrear marihuana a l’engrós a una nau industrial ubicada al carrer Garraf del polígon industrial Molí d’en Serra, a la localitat de Santa Oliva, al Baix Penedès.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada fa mesos després de tenir coneixement, per diversos indicis i informacions, de l’existència de la plantació. El passat 16 d’octubre els investigadors van procedir a l’entrada i perquisició a la nau industrial on van localitzar 1104 plantes de marihuana, 84 làmpades per cultiu indoor i 106 transformadors elèctrics.

La plantació disposava d’un complex sistema de reg i de filtratge d’aire, així com d’un alt grau de sofisticació del sistema elèctric instal·lat. Tècnics de l’empresa d’electricitat van constatar la manipulació del comptador ja que la instal·lació de la nau consumia 10 vegades més de llum que la mitjana facturada.

Els agents van detenir l’home que s’encarregava del manteniment de la plantació com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric. Al llogater de la nau també se’l va denunciar penalment per la seva participació en els mateixos delictes. El detingut va passar aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona