Condemna per dues tentatives d’homicidi pel jove que va provocar un accident per matar la seva exparella

Arxiu A.P.

D.P.D., un veí de la localitat lleidatana de Josa i Tuixèn, a l’Alt Urgell, haura d’enfrontarse a dues penes de tentativa d’homicidi, després de provocar un accident amb la intenció d’acabar amb la vida de la seva exparella. Segons uns sentència, dictada per l’Audiència de Lleida, haurà de complir 12 anys de presó i indemnitzar amb 18.000 euros la noia, que va resultar ferida greu després que el processat, de 24 anys, xoqués amb un tot-terreny de forma intencionada. La condemna es divideix en dues penes: set anys per intentar acabar amb la vida de la dona i cinc més per intentar la mort del conductor del vehicle contra el que va xocar.

Als fets provats, la sentència relata que l’acusat passar Montferrer va accelerar la marxa i la noia li va dir que estava «boig» i que no ho fes, mentre intentava posar-se el cinturó però ell li va respondre que no calia que se’l posés que així tot seria «més ràpid». Segons l’escrit, en el moment que el jove va fer una maniobra brusca per xocar contra el tot terreny que circulava en sentit contrari, l’acusat va dir «hem d’acabar junts, si no ets meva, no ets de ningú». Feia tres mesos que havien deixat la seva relació, d’un any.

 

 

Port de Tarragona