Ingressen a presó dos veïns de Calafell, detinguts pels Mossos per robatoris amb violència a passatgers de tren

Un dels detinguts, presumpte autor de tres robatoris amb violència, aprofitava la parada dels combois per fer estrebades i baixar del tren abans del tancament de portes.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir aquest dilluns, un home de 21 anys, de nacionalitat marroquina i, dimarts, un altra persona de 40 anys, tots dos veïns de Calafell, com a presumptes autors de robatoris amb violència i intimidació al tren.

Amb aquesta detenció els investigadors han resolt tres robatoris violents comesos els dies 22 de setembre, 1 i 19 d’octubre. Tots tres mitjançant el mateix modus operandi: el lladre esperava l’arribada del tren a l’estació de tren de Cunit o de Segur de Calafell. Un cop el comboi obria les seves portes, el detingut esperava la baixada dels passatgers i observava l’interior del tren per localitzar una víctima. Aleshores, el lladre els feia l’estrebada amb violència per fugir abans del tancament de les portes del tren.

La investigació policial va començar arran del primer fet, un robatori amb violència a una dona que havia agafat el tren a Sant Vicenç de Calders amb direcció a Barcelona. Moments abans d’arribar a l’estació de Cunit, un home li va fer una estrebada a la motxilla i va baixar del tren abans del tancament de les portes.

Segons van poder comprovar els investigadors, el mateix individu va cometre dos robatoris violents més amb el mateix modus operandi. Així, l’1 d’octubre, una dona va denunciar que un jove li havia robat el telèfon mòbil quan el tren en que viatjaven arribava a l’estació de Cunit. A més, per fer-ho, l’autor la va agredir provocant-li ferides lleus.

El tercer robatori es va produir el passat 19 d’octubre quan víctima i lladre arribaven a l’estació de tren de Segur de Calafell. Pocs segons abans que el tren continués la marxa, un jove va intentar fer una estrebada a una dona i, en no aconseguir-ho, li va prendre d’una estrebada el telèfon mòbil. A conseqüència del robatori, la víctima va patir lesions lleus.

Per tot plegat i gràcies a les diverses gestions dels agents, aquest dilluns a la nit els mossos van detenir el presumpte autor dels robatoris violents quan baixava d’un tren a l’estació de Segur de Calafell.

El detingut, amb tres antecedents policials des que és major d’edat, va passar ahir a disposició als Jutjats del Vendrell i el jutge va decretar presó provisional.

Un dia després, un segon detingut per dos robatoris

La Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell va detenir, aquest dimarts al migdia, un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calafell com a presumpte autor d’un robatori amb violència i un robatori amb intimidació.

Els investigadors havien iniciat les diligències a partir de la denúncia d’un noi que havia patit un robatori amb violència just abans que el tren on viatjava s’aturés a l’estació de Vilanova i la Geltrú. El lladre el va amenaçar per robar-li el telèfon mòbil. Tot seguit, l’individu va baixar del tren.

La investigació va poder relacionar el presumpte autor amb un altre robatori amb violència comès a Segur de Calafell el passat cinc de setembre. En aquell cas, el lladre va esperar que la propietària d’una botiga del municipi tanqués el comerç. Llavors, l’home li va fer una forta estrebada a la dona per sostreure-li la bossa de mà i després va fugir corrents.

Un cop identificat, els mossos van establir un dispositiu policial i van aconseguir detenir el presumpte autor al Vendrell.

Amb aquesta detenció, el detingut acumula 13 antecedents policials per delictes contra el patrimoni. L’home va passar ahir a disposició als Jutjats del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Port de Tarragona