La Policia Nacional deté a Perafort a un fugitiu polonès buscat per tot Europa per homicidi

En el moment del seu arrest manipulava un carregament de marihuana camuflat en pots de tomàquet amb destinació a Polònia..

La Policia Nacional han detingut a Perafort a D.J.N, de nacionalitat polonesa i 36 anys d’edat, buscat en virtut d’una ordre europea de detenció i entrega dictada per les autoritats de Polònia per un delicte d’homicidi i un altre en grau de temptativa. En el moment del seu arrest, el fugitiu es trobava carregant en un camió diversos palets amb llaunes de tomàquet manipulades que ocultaven en el seu interior prop de 20 quilos de marihuana.

La seva detenció s’ha dut a terme gràcies al canal de cooperació policial internacional que a nivell europeu brinda la xarxa ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Xarxa Europea d’Equips de Recerca Activa de Fugitius), mitjançant el qual es porta a terme el intercanvi d’informació operacions referents a casos d’especial rellevància per als cossos policials dels països integrants de l’esmentada plataforma, entre els quals es troba la Policia Nacional d’Espanya, en qualitat de soci fundador i Punt Únic de Contacte.

Va matar a punyalades un home i va ferir greument a un altre

Els fets pels quals el fugitiu era buscat van tenir lloc el dia 21 d’agost de 2016, a Katowice (Polònia). L’ara detingut, en el transcurs d’una baralla, va apunyalar dues vegades al tòrax a un home causant-li la mort. En aquesta mateixa baralla va propinar quatre punyalades a un altre home que va aconseguir salvar finalment la vida gràcies a la forta defensa que va mostrar davant del seu atacant.

Al mes de setembre es van activar els mecanismes de col·laboració policial internacional a través de la xarxa ENFAST per localitzar el fugat al nostre país després de diversos dispositius de recerca desplegats a Alemanya, Holanda, República Txeca i Irlanda, en què no va poder ser localitzat.

Detingut quan pretenia enviar un carregament de marihuana a Polònia ocult en llaunes de conserva

Els investigadors del Grup de Localització de Fugitius Internacionals -FAST Spain (Fugitives Active Search Team) – i de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Tarragona van esbrinar que podria amagar-se en algun punt de Tarragona. Per a això estaria utilitzant una identitat suplantada a un compatriota que es trobava complint condemna al seu país. Igualment van saber que amb aquesta mateixa identitat s’havia contractat un port amb destinació a Polònia d’un carregament de llaunes de tomàquet en conserva. La mercaderia havia de ser carregada en una nau industrial de la localitat tarragonina de Perafort, de manera que es va organitzar de manera urgent un dispositiu policial per al seu arrest en el moment en què s’anava a preparar l’enviament.

L’operatiu policial va culminar amb la detenció de l’buscat, que s’havia deixat barba i els cabells llargs per canviar la seva aparença. D’altra banda, els investigadors han trobat un informe clínic que indica que s’havia fet una rinoplàstia recentment. A més, el detingut té les crestes papil·lars de les seves empremtes dactilars molt desgastades, de manera que es presumeix que també podria haver intentat alterar per evitar la seva identificació. En el moment del seu arrest estava carregant diversos palets en un camió. Després de comprovar la càrrega es va descobrir que, sota quatre fileres de llaunes de genuïna salsa de tomàquet hi havia altres llaunes, perfectament etiquetades i tancades, que ocultaven en el seu interior bosses al buit contenint marihuana llista per al seu consum. En total es van localitzar 63 llaunes modificades amb un total de vint quilograms de marihuana. Els agents van confiscar una balança per pesar la substància estupefaent, les borses i màquina emprades per envasar-se al buit, llaunes noves i buides, etiquetes amb la llegenda del tomàquet per posar en les noves llaunes i altres útils per a la seva perfecta manipulació i ocultació. Així mateix es va trobar la documentació manipulada que utilitzava a casa nostra.

De forma paral·lela es va fer una inspecció a l’adreça de destinació de l’enviament a Polònia en la qual es van localitzar al voltant de 400 llaunes buides, de manera que es creu que podria formar part d’una organització estable per al transport d’estupefaent entre els dos països, que hauria quedat desarticulada.

Port de Tarragona