Detinguts dos individus que robaven a benzineres del Maresme i turistes que viatjaven en caravana

Els Mossos d’Esquadra han posat a disposició judicial dos membres d’un grup criminal especialitzat en realitzar robatoris amb força a establiments, sobretot a benzineres i àrees de servei del Maresme. Als detinguts se’ls atribueix també un robatori a interior de vehicle i a diverses caravanes de turistes.

Els fets van tenir lloc el passat mes de setembre. Els detinguts, dos homes de nacionalitat bosniana de 37 i 21 anys, van entrar en pocs dies de diferència a una àrea de servei de la C-32, a Teià, a un basar xinès d’Alella i a dues benzineres d’Alella i Canet de Mar. En els robatoris actuaven amb dues persones més i feien servir sempre el mateix vehicle. La investigació també ha determinat que el mateix grup és el presumpte autor del robatori de diverses monedes d’or de dins d’un vehicle estacionat a l’aparcament d’un centre comercial centre comercial del Vallès. Dels establiments van sostreure diversos objectes, begudes alcohòliques i diners en metàl·lic. El grup també va intentar robar la caixa forta d’una àrea de servei de Teià però, finalment, no va poder a causa de les seves grans dimensions.

Després de seguir la pista dels presumptes autors dels fets, els investigadors els van localitzar en un pis de Barcelona, on es va fer una entrada i escorcoll gràcies a la qual es van poder recuperar diversos objectes presumptament provinents de robatoris. Entre els objectes recuperats, hi havia bicicletes de gamma alta, patinets elèctrics, aparells electrònics i diners en metal·lic de diferents països, 200 euros en efectiu, eines utilitzades habitualment en robatoris (potes de cabra, tornavisos de gran dimensió, malls i destrals) i multitud de begudes presumptament provinents de robatoris amb força a benzineres.

Els investigadors no descarten fer noves detencions en els propers dies. En les properes setmanes també es retornaran alguns dels objectes sostrets a ciutadans italians i alemanys que, segons es desprèn de la investigació, també van ser víctimes de robatoris d’aquest grup en les seves caravanes. Els detinguts van passar a disposició judicial dijous 26 d’octubre, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per tots ells.

Port de Tarragona