Vuit detinguts i 2.500 plantes de marihuana amb destinació a Gran Bretanya, intervingudes a Barcelona i Girona

Agents de la Policia Nacional i funcionaris de l’Agència Tributària han confiscat 2.500 plantes de marihuana tenia com a destí la seva exportació al Regne Unit. Aquesta aprehensió, realitzada a Barcelona i Girona, suposa la quarta fase de l’operació Mastí contra una xarxa dedicada al cultiu indoor d’aquest estupefaent. Hi ha vuit persones detingudes, que formaven part d’una organització composta per ciutadans d’origen xinès i espanyol dedicada al cultiu d’aquest estupefaent a gran escala.

En el marc de l’operació Mastí, iniciada el passat mes de febrer, s’han realitzat amb un total de 25 registres en onze províncies espanyoles i 41 detencions, i s’han decomissat 30.351 plantes i 74.500 euros. Aquesta última actuació ha suposat l’anul·lació de la capacitat de producció de la xarxa. Els seus membres havien repartit les diferents plantacions en diferents províncies per tota la geografia per dificultar la seva detecció i assegurar part de la producció en cas de ser descoberta alguna d’aquestes plantacions.

Així, des del començament de la investigació els agents han arribat a desmantellar fins a 12 plantacions, totes en províncies diferents. La xarxa havia instal·lat les plantes en habitatges unifamiliars així com en una altra sèrie d’immobles on realitzaven tant l’assecat com l’envasament de l’estupefaent. També eren utilitzats com a pisos de seguretat per als arrestats, que no passaven més de cinc o sis mesos en ells, canviant la seva ubicació per dificultar la investigació policial. Habitacions estanques per ocultar els cultius Els detinguts havien perfeccionat la seva activitat delictiva de tal manera que fins i tot folraven les habitacions on conreaven la marihuana amb un material aïllant tèrmic, el que proporcionava a l’habitacle una estanquitat completa que evitava olors que sortissin a l’exterior o la detecció de les fonts de calor que empraven des de fora dels immobles.

Els agents han realitzat set registres domiciliaris a les províncies de Girona i Barcelona on s’han confiscat 2.477 plantes de marihuana, 34 quilos i mig de llavors, 1.180 grams de cabdells, 32.200 euros en efectiu, un vehicle així com diversos efectes i documentació relacionada amb l’investigació. Amb les vuit detencions practicades en aquesta quarta fase es dóna per desarticulada l’organització.

Port de Tarragona