La parella de l’agent immobiliari acusat de la mort d’una clienta als Pallaresos canvia de versió i diu ignorar on va estar ell aquell matí

Carme Gallart, una veïna dels Pallaressos, va desaparèixer el 18 de juny de 2015 i encara no s'ha trobat el seu cadàver. Jutgen a l'Audiència Provincial de Tarragona a Ramon Franch per la seva mort.

La víctima, en una foto cedida a Diari Mes.

Si el setembre de 2016 la parella de l’acusat per la mort de Carmen Gallart va declarar que sabia que ell, Ramon Franch, havia anat a mostrar una casa als Pallaresos, ahir va dir que es va tractar d’una errada de transcripció. M.L. ha canviat aquella afirmació davant del jutjat d’instrucció per un imprecís “va anar a fer gestions” sense ubicar on les feia.

Aquell mateix dia, el 18 de juny del 2015, Carme Gallart, la dona presumptament assassinada (tot i que només es té constància de la seva desaparició) va ser vista per última vegada a una parada d’autobús dels Pallaresos. L’Audiència Provincial de Tarragona jutja un dels casos que més expectació ha aixecat a la ciutat i en algunes zones de la província d’Osca, on se sospita que pot estar el seu cadàver, tot i que les gestions que s’han realitzat per trobar-la han estat infructuosos fins ara.

Franch va tornar a casa a les tres de la tarda sense que és detectés cap anormalitat en el seu comportament. Després de dinar, ha declarat la seva parella, va continuar fent “gestions seves”. Les accions de l’agent immobiliari els dies següents no van tenir res d’estrany. L’endemà, divendres, va anar a sopar amb uns antics companys d’estudis de Lleida, que han declarat que el seu comportament era normal, i el dissabte va fer una sortida en moto, com acostumava a fer sovint.

En la instrucció del cas es fa referència a un vehicle que Franch va demanar a una amiga. Tot i que en aquest vehicle es va trobar alguna mostra de sang de la víctima, ell ha declarat que el va utilitzar per fer seguiments a la seva dona, ja que sospitava que mantenia una relació paral·lela. Ella ha confirmat que la gelosia d’ell van fer trontollar la relació, que pràcticament estava trencada.

Una de les cartes que tenia a la màniga l’advocat defensor de l’agent immobiliari de Tarragona eren dos testimonis que han declarat que dos dies després la van veure en un comerç de la ciutat. Aquest fet afegeix complexitat al cas judicial, ja que si això es pogués demostrar tot el procediment s’hi hauria d’anul·lar i desapareixeria l’acusació d’homicidi.

L’agent immobiliari i la víctima tenien una causa judicial prèvia per una presumpte estafa. Aquest és un dels mòbils, segons el fiscal, que haurien portat a Franch a matar la Carmen Gallart, que quan parlava d’ell deia que “l’havia enredat”.

 

 

Port de Tarragona