La Guàrdia Civil pren declaració a dos ciutadans txecs acusats d’estafar desde Calafell venent informàtica per Internet

El comprador adquiría el producto y realizaba la transferencia bancaria al vendedor, pero el producto nunca llegaba a sus manos.

La Guàrdia Civil de Tarragona i la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona, en col·laboració amb les autoritats judicials txeques, ha pres declaració en qualitat d’investigats a dues persones de nacionalitat txeca, com a autors d’un delicte d’estafa continuada a través internet, delicte que està sent investigat per les autoritats judicials d’aquell país.

Els fets es remunten als primers mesos de 2014, quan dos ciutadans de la República Txeca, residents a Espanya, oferien a través de diferents dominis webs allotjats a la República Txeca, però administrats des d’Espanya, diferent material informàtic (PC, Tablets, etc. ) que tenien un preu molt atractiu per als compradors. El comprador adquiria el producte i realitzava la transferència bancària al venedor, però el producte mai arribava a les seves mans. Alguns compradors en diverses ocasions van intentar posar-se en contacte amb el venedor, resultant infructuós, pel que van decidir posar-ho en coneixement de les autoritats del seu país.

Després formular denúncia dels fets a la Fiscalia de la ciutat de Praga, les autoritats judicials d’aquell país van realitzar una sol·licitud internacional de cooperació judicial, recaient les actuacions a la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació per trobar el parador dels supòsits estafadors .

Després de diverses setmanes d’investigació, les persones investigades van ser localitzades a la localitat de Calafell (Tarragona) on tenien la seva residència. Aquestes persones mantenien una relació sentimental, resultant ser les dues coautors de l’estafa. Després de la presa de declaració de les dues persones com investigades per un delicte d’estafa continuada a través d’internet, es va procedir a posar les actuacions a disposició de la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona.
El comprador adquiria el producte i realitzava la transferència bancària al venedor, però el producte mai arribava a les seves mans.

Port de Tarragona