Tres detinguts per expedir factures falses a un centre sociosanitari de Tortosa per amagar productes gourmet

Els investigats haurien defraudat uns 45.000 € en els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica. Un treballador de la institució i la gerent d'una empresa, entre els detinguts.

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes com a presumptes autors dels delictes de malversació de cabdals públics i falsificació documental. Els detinguts, d’edats compreses entre 48 i 59 anys, tots tres de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, Xerta i Tortosa, són un treballador i un membre de la junta directiva d’aquest centre i un comercial d’una empresa d’alimentació.

Els fets es remunten al passat mes d’agost, quan els Mossos van iniciar una investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 1 de Tortosa, després de que l’ajuntament de Tortosa denuncies a la Fiscalia un possible frau en un centre sociosanitari de titularitat municipal.

Els investigadors van constatar que un dels investigats, que treballava de comercial d’una empresa de distribució alimentaria servia vins, caves i altres productes alimentaris selectes tipus “gourmet” que facturava periòdicament al centre sanitari i per tal de no ser detectats modificaven els conceptes dels albarans i les factures per un producte alimentari tipus gelatina, especialment indicat per persones de la tercera edat. Aquests productes eren lliurats directament a un treballador de la institució qui a la seva vegada s’ho repartia amb un alt càrrec per al seu ús particular.

La investigació va determinar que els investigats haurien defraudat uns 45.000 € en els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica, i que també es trobava implicada la gerent de l’empresa distribuïdora, la qual ha quedat citada com a investigada. Així doncs, l’11 d’octubre els agents van detenir el treballador de l’hospital i el comercial, i el 27 d’octubre van detenir el membre de la junta directiva quan va retornar d’un viatge a l’estranger.

Els investigadors continuen les gestions per poder determinar si aquesta pràctica s’hauria portat a terme amb altres empreses proveïdores del mateix centre. Els tres detinguts van quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial a l’espera de presentar-se davant l’autoritat judicial competent una vegada siguin requerits.

Port de Tarragona