Detingut un veí de Rodonyà per posar a nom d’un altre persona un vehicle imitant la signatura i simulant la seva identitat

Comissaria dels Mossos d'Esquadra al Vendrell.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Vendrell van detenir aquest dimecres un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Rodonyà, com a presumpte autor dels delictes d’estafa, usurpació d’estat civil i falsificació de document oficial, per posar a nom d’un altre un vehicle per estalviar-se el pagament dels impostos.

Els fets es remunten al mes de juny d’aquest any quan un home va denunciar davant dels mossos que havia rebut al seu nom l’impost de circulació d’un vehicle que ell no tenia.

Els mossos van fer gestions amb la informació aportada pel denunciant i van descobrir que, efectivament, el vehicle estava a nom de la víctima. Un cop analitzada la documentació, els investigadors van comprovar que el detingut havia falsificat la signatura i havia aportat documentació de la víctima per tramitar el canvi de nom.

El detingut, exadministrador d’una empresa de compravenda de vehicles, disposava de la documentació del turisme ja que era de la seva propietat i també havia aconseguit les dades de la víctima. La víctima va haver de fer-se càrrec del pagament dels impostos amb un import de 721 euros.

La investigació va poder identificar l’autor dels delictes el passat mes d’agost però no el van poder localitzar. Per aquest motiu, els mossos li van penjar una ordre detenció. Aquest dimecres, els mossos van localitzar i detenir el presumpte autor al Vendrell. El detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.