Els Mossos detenen vuit persones al Vallès Occidental que es dedicaven al cultiu intensiu de marihuana i venda de cocaïna

S'han intervingut més de 6.000 plantes de marihuana i diverses dosis de cocaïna.

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre el 2 i 6 de novembre, vuit persones, set homes i una dona, d’entre 36 i 66 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i organització criminal.

Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada a finals del passat mes d’octubre després de tenir coneixement de l’existència d’un grup organitzat que es dedicava a la distribució de substàncies estupefaents per la comarca del Vallès Occidental.

Diferents dispositius d’investigació van permetre identificar un grup de persones, perfectament organitzades, que disposaven de cinc pisos en Terrassa, Vacarisses i Rubí que utilitzaven per fer cultius intensius de marihuana i distribuir cocaïna.

El passat dia 2 es va fer una entrada i perquisició en un domicili de Terrassa on es van trobar varies bàscules de precisió, 15 paperines de cocaïna, 3 grams de cocaïna en roca i 18 bossetes de marihuana preparades per una imminent venda. En aquest pis es va detenir dues persones.

L’endemà, 3 de novembre, es van efectuar quatre entrades més en dos domicilis de Terrassa, un de Rubí i un de Vaquerisses.

En un dels domicilis de Terrassa es van detenir dues persones i es van comissar varies bosses amb marihuana, petites quantitats de cocaïna i anabolitzants. En l’altre domicili d’aquest municipi es van intervenir tretze mil euros en bitllets fraccionats.

En el domicili de Rubí es va descobrir que estava perfectament condicionat per efectuar un cultiu intensiu de marihuana, amb ventiladors i extractors, productes fitosanitaris i una zona per l’assecament dels cabdells. En aquest pis es va intervenir 200 testos amb tiges de marihuana i 200 plantes en una fase inicial de creixement.

La darrera entrada es va fer en una casa de Vaquerisses, on els investigadors van localitzar unes 6.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement i es van efectuar dues detencions.

La investigació va concloure el passat dia 6 de novembre amb la detenció a Terrassa de dues persones més que també formaven part de la organització. Els detinguts van passar els passats dies 5 i 7 de novembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa, que va decretar la llibertat amb càrrecs dels 8 detinguts.

Port de Tarragona