Els Mossos detenen a Barcelona un pres fugit durant un permís que assaltava botigues de telefonia mòbil

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home relacionat amb diversos robatoris amb violència en establiments comercials de telefonia mòbil de Barcelona. Es dóna la circumstància que el detingut estava complint una condemna de presó per la seva implicació en diversos robatoris amb violència i intimidació a botigues de telefonia comesos l’any 2010 i que després d’un permís penitenciari no va retornar a la presó.

A finals d’agost es va poder relacionar aquesta persona amb un robatori violent que va tenir lloc a mitjans d’agost en una botiga de telefonia d’on es va endur terminals mòbils de gama alta i els diners de la caixa enregistradora, amenaçant els dependents i fent-los entrar al magatzem de la botiga. L’autor portava ulleres de sol i un casc de motocicleta per dificultar la seva identificació.

Dies més tard es va produir un altre robatori violent de característiques similars en una altra botiga de telefonia i els investigadors van determinar l’autoria d’aquesta mateixa persona, motiu pel qual es va intensificar el dispositiu de recerca d’aquest individu.

A finals del mes d’octubre, dues persones amb cascos i ganivets de cuina van cometre un robatori en una altra botiga de telefonia i es van endur els diners de la caixa enregistradora, a més de telèfons mòbils i altres productes tecnològics de venda a l’establiment. Aquesta tercera investigació també va concloure que la persona que estaven investigant havia comès aquest robatori.

Finalment el dia 31 d’octubre es va produir un quart fet, en aquest cas la botiga de telefonia afectada era la mateixa que en la segona ocasió, quan novament dos autors van intimidar els treballadors amb ganivets de cuina i els van tancar a l’interior del magatzem.

En aquest darrer cas, un dels dependents va assegurar que un dels autors era la mateixa persona que l’havia atracat el mes de setembre. Els investigadors van preparar un nou dispositiu que va acabar amb la seva detenció.

El detingut va resultar ser la persona evadida de la justícia i en la motxilla que portava hi havia els dos ganivets de cuina utilitzats en el darrer robatori i la roba que havia utilitzat i que s’havia canviat per confondre els agents. No es va recuperar el material de telefonia sostret en aquest fets, que ascendeix a més de 9.000 euros. El detingut va ingressar novament a presó després de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta per tal de localitzar els acompanyants que haurien participat en els altres robatoris.

Port de Tarragona