Els Mossos detenen a tres persones com a autors de diversos robatoris i furts al Camp de Tarragona

Els autors dels furts utilitzaven boses folrades per evitar ser detectats per els sistemes de seguretat.

Els lladres utilitzaven bosses folrades que anul·laven els sistemes de detecció electrònica.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a quatre persones a Tarragona i Vila-seca com a presumptes autors de delictes contra la propietat. Al barri de la Granja ha estat un jove que va fer una estrebada a una dona gran i a un centre comercial de Vila-seca a tres persones per furtar rellotges a una botiga.

El primer dels arrestats, a Tarragona, va ser un home de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i un delicte de robatori amb força. El primer fet va tenir lloc el passat 13 d’octubre al barri la Granja de Tarragona. La víctima, una dona gran, es disposava a entrar a casa seva quan un jove es va acostar pel darrera, li va fer una empenta i li va prendre d’una estrebada la cadena d’or que portava posada.

Arran d’aquest fet, els mossos van obrir una investigació per tal d’identificar el presumpte autor. Així, després de diverses gestions amb la víctima, els agents van poder comprovar que el lladre era un jove de 19 anys que ja havia estat detingut el mes de setembre després de cometre dos robatoris amb violència mitjançant el mateix modus operandi de l’estrebada.

Robatori amb força d’una bicicleta

Mentre la investigació pel robatori amb violència estava en marxa, els mossos van obrir un segon cas que tenia com a element en comú l’autor. I és que el passat 1 de novembre, un veí de Tarragona va denunciar el robatori d’una bicicleta valorada en 2.700 euros. L’autor va saltar el mur d’uns dos metres de la casa de la víctima i va robar la bicicleta que es trobava al porxo davanter. Quan el propietari es va adonar i es dirigia cap a comissaria a interposar la denúncia, va veure un jove amb la seva bicicleta. L’home va intentar interceptar el jove però aquest es va donar a la fugida.

Gràcies a la informació aportada per la víctima, els mossos van poder contrastar que l’autor era el mateix jove que havia comès el robatori amb violència a mitjans d’octubre. Per tot plegat, els investigadors van detenir el jove aquest dijous. El detingut, que en els darrers tres mesos hauria comès tres robatoris amb violència i un amb força, va passar a disposició judicial divendres i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Furt de rellotges a una botiga de Vila-seca

 

Dijous 9 de novembre a les 15.15h una patrulla de Mossos,que havia anat a un establiment comercial de Vila-seca per un altre requeriment, va detenir un home, de 35 anys, de nacionalitat romanesa i veí d’Abrera (Baix Llobregat), una dona, de 20 anys, de nacionalitat romanesa i domicili desconegut, com a presumptes autors d’un robatori amb força i un delicte lleu de furt. Els Mossos també van denunciar pels mateixos fets una dona  de 43 anys, romanesa i veïna d’Artesa de Segre (Noguera). En aquesta cas no es va detenir perquè anava amb un nadó que no es va poder lliurar a cap familiar.

Un mosso que estava a l’establiment va veure un home i dues dones (una amb un cotxet de bebé) que estàven pel centre comercial mirant diversos objectes i amb actitud vigilant. Al cap d’una estona, la vigilant de seguretat va sorprendre un home ficant en una bossa diversos rellotges i pulsòmetres que prèviament havien tret d’una vitrina. Per treure els objectes havia anulat l’alarma i havia forçat la vitrina.

Instants més tard, van sortir les dues dones i el mosso que les havia vist al principi, les va interceptar i les va portar a una zona de seguretat que el centre comercial disposa. En l’escorcoll, a l’home se li troba una peça metàl·lica tipus rossinyol emprada per forçar vitrines. A la seva bossa folrada portava rellotges per valor de 2657,92€. A les dones dins de les bosses folrades li troben roba per valor de 309€

Port de Tarragona