Franch va vigilar durant més d’un mes els moviments de Gallart, afirma el responsable de Desapareguts dels Mossos

Segons el sergent Pere Sánchez, el seguiment del mòbil de l'acusat no deixa dubtes que la va matar i que probablement es va desfer del seu cos a la localitat de Tolba, a Osca.

El magistrat Javier Hernández presideix el tribunal que jutja a Ramon Franch, davant un jurat popular.

Els Mossos d’Esquadra tenen pocs dubtes sobre el cas de la desaparició de Carmen Gallart. Potser el més important i crucial per tancar la carpeta del cas seria saber on és el cadàver de la veïna d’Els Pallaressos. La clau de tota la investigació, o pràcticament tota, ha estat el seguiment del seu telèfon mòbil, i fins i tot el de la mateixa víctima. Avui, el responsable de la unitat de desapareguts de la policia catalana ha relatat a l’Audiència Provincial de Tarragona, un a un, els passos de Ramon Franch, no només el dia dels fets, el 18 de juny de 2015, sinó també les setmanes anteriors i els dies posteriors. Així, ha declarat que l’anàlisi del senyal del mòbil de l’agent immobiliari el situen en una desena d’ocasions en el lloc on la víctima prenia l’autobús, a les onze del matí, des del 7 de maig, quaranta dies abans de la desaparició. Aquest seguiment fa suposar als investigadors que Franch va fer una vigilància de la víctima dies abans de posar fi a la seva vida, probablement per conèixer els seus moviments. Hi havia un fet singular: que ell desactivava el servei de dades del seu telèfon. Potser en la creença que se li podria localitzar tan sols per aquest senyal d’internet. No era així, ja que els investigadors forenses utilitzen també la triangulació d’antenes per conèixer la ubicació.

Aquesta mateixa tècnica de geoposicionament va servir per saber que el mòbil de Carmen Gallart va ser encès a l’interior d’un aparcament de Tarragona, a la Baixada del Toro, tres hores després de la seva desaparició. En aquest lloc, les dues triangulacions coincideixen, la de la víctima i presumpte assassí, el que determina que presumptament estaven junts. Es desconeix si en aquest moment la dona ja es trobava amb vida.

Segons el relat del sergent Pérez Sánchez, dos dies va tornar de nou al pàrquing, on va romandre durant més d’una hora. A bord d’un vehicle Hyundai Athos emprendre viatge cap a Osca. El vehicle era propietat d’una amiga, qui l’hi havia prestat a petició d’ell, i el destí era la localitat de Tolba. Hi havia visitat el poble el 31 de maig, 19 dies abans del presumpte assassinat. Per als investigadors, Franch ja portava al maleter el cos de la dona i es creu que en aquest terme municipal pot trobar-se el cadàver. Però, per més que la Guàrdia Civil d’Osca ha rastrejat la zona amb gossos especialitzats, tecnologia de detecció i un bon nombre d’agents, la recerca ha resultat infructuosa. El relat del sergent de Mossos era rebut amb protestes del processat, fins al punt que el president de l’Audiència Provincial, Javier Hernández, ha hagut de cridar a l’ordre perquè cessés en les seves gesticulacions.

En la sessió d’ahir també va declarar Pilar V., l’amiga que va prestar el cotxe al processat. Ella va revelar que Franch li va demanar el vehicle per utilitzar-lo durant una setmana, al·legant que volia vigilar la seva dona sense que li detectés intuint una infidelitat. A canvi li va lliurar 1.000 euros. Li va tornar el vehicle un mes després, després de dur a terme una minuciosa neteja d’entapissat i exterior. Però es va oblidar d’un detall: una taca de sang que va poder ser analitzada un cop els Mossos van tenir accés al vehicle.

Ramon Franch va demanar des de presó a la seva amiga que declarés que havia estat amb Gallart i que s’havia colpejat al cap en obrir el maleter, per justificar les restes de sang.