Detingut i a presó un home que va atracar amb una arma blanca dos establiments a Valls

En un dels robatoris, un treballador va patir un cop en intentar evitar el robatori dels diners de la caixa enregistradora però el lladre va forcejar fins que ho va aconseguir.

Arxiu

Els Mossos de la comissaria de Valls van detenir aquest dimarts al migdia, un home, de 34 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumpte autor de dos robatoris amb violència comesos a sengles establiments comercials utilitzant una arma blanca.

El primer fet va tenir lloc dilluns a la tarda quan un home va entrar a una botiga i va amenaçar amb una navalla a un treballador perquè li donés els diners de la caixa enregistradora. Com que el treballador s’hi va negar, l’individu va intentar-ho ell mateix i tots dos van forcejar fins que el lladre, amb la navalla a la mà, va aconseguir llençar a terra la caixa i endur-se els diners. El treballador va patir un cop a la cella. Arran d’aquest fet, la Unitat d’Investigació es va fer càrrec del cas. Les primeres gestions van permetre disposar d’imatges del lladre i començar a fer recerca.

L’endemà al migdia, el mateix lladre va anar a un establiment on es va prendre diverses consumicions. Llavors, quan va veure que no hi havia cap més client, l’individu va dirigir-se a la treballadora de l’establiment i la va amenaçar amb una navalla per robar-li els diners de la caixa. Fins al lloc del robatori s’hi va adreçar una patrulla que, en comprovar les característiques del robatori, es va posar en contacte amb la Unitat d’Investigació. Els investigadors que es van adreçar al lloc van poder comprovar amb la víctima que el lladre era el mateix que el dia anterior havia comès un robatori amb violència amb el mateix modus operandi. Gràcies a diverses gestions d’investigació, els mossos van poder identificar el lladre. Es tractava d’un home amb cinc antecedents per diversos delictes. Els mossos van establir un dispositiu de recerca que va permetre localitzar i detenir el lladre al carrer Sant Francesc de Valls, a uns 500 metres del lloc del robatori.

El detingut va passar ahir a disposició als Jutjats de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona