Detingut a Tarragona per conduir temeràriament, sota els efectes de l’alcohol i drogues i amb el carnet suspès judicialment

Els Mossos van detectar-lo a l’autovia A-7 parlant pel mòbil i, en voler aturar-lo per notificar-li la sanció, el conductor es va donar a la fugida.

Els Mossos de Trànsit de Tarragona van detenir ahir un home de 53 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili a Salou, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, trencament de condemna i conducció sota l’efecte de l’alcohol i drogues. Els fets van tenir lloc ahir al migdia a Tarragona. Una patrulla de trànsit estava fent un dispositiu de prevenció de distraccions al volant amb un vehicle no logotipat. Quan els agents circulaven per l’autovia A-7 van observar com el conductor d’un vehicle feia ús del telèfon mòbil.

Els agents van fer senyals clares amb les llums policials al conductor perquè els seguís i així poder sortir de l’A-7 fins a un lloc segur per aturar-se. El conductor va fer cas als agents i els va seguir però quan ja es trobaven al carril de sortida de l’autovia, el detingut va fer un maniobra brusca i es va tornar a incorporar a la via. En fer-ho, el conductor va obligar a frenar a altres usuaris de la via.

Els agents, tot i el poc marge de reacció, van poder reincorporar-se també a l’A-7 i van seguir el conductor escàpol mentre alertaven altres patrulles. El detingut després de diverses maniobres va entrar a l’A-27 a gran velocitat. En aquest sentit, durant la seva fugida va posar en greu risc a la resta d’usuaris ja que no va respectar cap prioritat de pas. A més, quan el conductor escàpol circulava pel carril esquerre de l’A-27 i va arribar a l’altura de la sortida cap a la T-11 va tallar el pas dels altres vehicles. La fugida va finalitzar quan el conductor, després de tornar-se a reincorporar a l’A-27, va agafar la sortida cap a la N-340 i va haver d’aturar-se ja que hi havia diversos vehicles aturats al semàfor.

Un cop aturat, els agents van comprovar que el conductor tenia un suspensió del permís de conduir de 28 mesos del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona. A més, en la prova d’alcoholèmia va donar positiu amb 0,53 mg/l (taxa màxima permesa és de 0,25 mg/l) i també va donar positiu en drogues per consum de cocaïna. El detingut ha passat avui a disposició judicial.