Un camioner és detingut a Torredembarra conduint fent ziga-zagues per l’AP-7 ebri i sense haver-hi dormit en 30 hores

Mossos Accident Transit

Els Mossos de Trànsit han detingut un camioner portuguès, de 39 anys, que conduïa per l’AP-7, a l’altura de Torredembarra, fent zigue-zagues transportant un vehicle amb 40 tones de càrrega i multiplicant per deu la tassa d’alcoholèmia permesa. També s’ha d’enfrontar a una sanció per la negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia. Està acusat com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i per conduir sota els efectes de l’alcohol.

A les 12.28 hores d’aquest dimarts, un conductor va alertar la policia que hi havia un camió circulant temeràriament per l’autopista AP-7 en direcció sud a l’altura de Torredembarra. Ràpidament, una patrulla de trànsit es va dirigir cap a la via per poder interceptar-lo. En qüestió de minuts, tres usuaris més de la via van alertar sobre el mateix camió. En aquest sentit, en una de les ziga-zagues el camió va arribar a tocar la barrera de seguretat de l’autopista.

El camió va continuar circulant fins que va entrar a l’àrea de servei situada a Altafulla. Allà els mossos van observar com el camioner intentava sense èxit estacionar el vehicle malgrat que el pàrquing de camions era pràcticament buit en aquell moment. Un dels agents va ordenar al camioner que aturés el vehicle i, tot i que en un primer moment va fer cas omís, davant la reiteració i les maniobres dels agents, el camioner va accedir-hi.

Els mossos el van identificar i van fer-li la prova d’alcoholèmia. El resultat parcial de l’etilòmetre va ser d’1,60 mg/l, una taxa més de 10 cops la permesa per a conductors professionals que és de 0,15mg/l. Un resultat parcial, ja que el camioner no va fer ús correcte de l’aparell mediador i va interrompre en diverses ocasions la prova. Quan els agents li van ordenar que la repetís, s’hi va negar. Durant l’estona que va durar l’actuació policial, el camioner va dir als agents que feia 30 hores que no dormia i va reconèixer que havia begut alcohol.

Els mossos van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor qui ahir va passar a disposició judicial a Tarragona.

Port de Tarragona