L’home que va atropellar a dues persones a una parada de bus a la Garrotxa, detingut per conduir sota els efectes de l’alcohol

El tot terreny que conduïa va matar a una de les dues persones que esperaven a una marquesina d'autobús a Sant Joan les Fonts.

Els Mossos de Trànsit d’Olot van detenir ahir un home de 23 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, d’un delicte d’homicidi per imprudència i d’un delicte de lesions per imprudència. Els fets van passar ahir, pels volts de les 18.30 hores, al punt quilomètric 86 de la carretera N-260, dins terme municipal de Sant Joan les Fonts.

Els Mossos van ser alertats que s’havia produït un accident de trànsit al lloc. Es tractava d’un vehicle tot terreny que havia sortit de la via i havia atropellat dues persones abans d’impactar amb la marquesina d’una parada d’autobús. Tot i la ràpida actuació dels serveis d’emergències, una de les persones va morir a conseqüència de les ferides.

Els mossos van veure que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Quan li van fer la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.56 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més del doble del màxim permès que en aquest cas era de 0.25 mg/l. A més, el jove també va donar positiu en la prova de detecció de drogues. Un cop el conductor va ser assistit pels serveis sanitaris va quedar detingut i passarà en les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.

Port de Tarragona