Advocats voluntaris de Reus presentarà una querella criminal contra les càrregues de la Guàrdia Civil l’1-O a Mont-roig

1-O Referèndum Advocats Reus
Jutjats de Reus.

L’Associació d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre vol depurar responsabilitats sobre l’actuació de la Guàrdia Civil a Mont-roig durant l’1-O. Per aquest motiu, presentarà demà, dimecres, una querella als jutjats de Reus. L’associació, formada per una setantena de lletrats, afirma que els agents van utilitzar gasos lacrimògens a un col·legi electoral d’aquesta localitat del Baix Camp.

L’associació considera que, amb motiu de ‘la qüestió catalana’, «s’està aprofitant per definir uns tipus penals que, fins ara, restaven escassament interpretats en la seva aplicació pràctica per Jutjats i Tribunals. L’enorme risc que es pot derivar de la construcció jurisprudencial d’aquest tipus de delictes per l’exercici de drets fonamentals dels ciutadans i els seus representants públics és més que evident». El grup d’advocats conclou que «si davant de l’actuació violenta i desproporcionada de les forces policials de l’estat davant una ciutadania indefensa i pacífica no es pot expressar cap mena de rebuig ni indignació, els drets a la llibertat d’expressió i manifestació poden quedar reduïts a la seva mínima expressió, a nivells predemocràtics».

 

Port de Tarragona