Dos detinguts a Reus i Tarragona pels Mossos per diversos robatoris amb força i intimidació

L'arrestat a Tarragona va amenaçar amb un tornavís a la propietària d'un traster que el va sorprendre mentre robava.

Mossos robatori Reus
Imatge presa per una càmera de seguretat de l'home entrant a robar.

Agents dels Mossos d’Esquadra de Reus i de Tarragona han detingut a dos individus que van cometre delictes contra la propietat a les dues ciutats. El detingut a Reus és un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus, que hauria comès un delicte de robatori amb força, un delicte de furt i un delicte d’obstrucció a la justícia. A Tarragona, l’arrestat ha estat un súbdit marroquí de 20 anys i també veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un robatori amb força, un robatori amb intimidació i un robatori amb força a interior de vehicle, ha informat la policia catalana.

El primer fet va tenir lloc el passat 10 d’octubre al matí en un establiment situat al barri Mercat Central de Reus. Un home va accedir a la botiga, es va esmunyir fins a una zona privada del local i va furtar diners i els telèfons mòbils de l’interior de les bosses de mà de tres treballadores. El segon fet, un robatori amb força, es va produir el 21 d’octubre al nucli Antic de la mateixa ciutat. En aquesta ocasió, un individu va escalar per la façana d’un edifici per accedir al primer pis a través d’una finestra. En menys d’una hora, l’home va tornar a sortir amb un ordinador portàtil, diners en monedes i una ampolla d’alcohol.

El tercer fet es va produir arran d’un furt lleu comès per un home en un establiment del nucli Antic. Després que els mossos es fessin càrrec del cas, el lladre va intentar evitar que el propietari denunciés el fet. Arran d’aquest fet, els investigadors que havien pogut identificar l’autor van emetre una ordre de detenció. La investigació va concloure el passat dimarts amb la localització i detenció del presumpte autor dels tres fets delictius. El detingut, amb vuit antecedents policials, va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

A presó el detingut a Tarragona per un robatori amb intimidació i un robatori a interior de vehicle a la Part Alta

Aquest dimarts al matí, una veïna de la Part Alta de Tarragona va avisar als mossos perquè un jove acabava de robar-li en el traster situat davant de casa seva. La víctima va escoltar sorolls a l’exterior del seu pis i quan va anar a veure què passava, va veure com un noi sortia del seu traster amb una motxilla. La dona va recriminar-li al noi el fet i aquest la va amenaçar amb un tornavís de grans dimensions. Després va fugir ràpidament.

Amb la informació de la víctima, diversos agents dels mossos van fer recerca per la zona. Poca estona després, una patrulla de proximitat, que es trobava fent prevenció en establiments de la ciutat, va veure un individu remenant una motxilla al Parc de la Reconciliació. Els policies van identificar-lo i van comprovar que es tractava del lladre que havia robat en el traster. En l’escorcoll li van trobar un ganivet de doble fulla amagat als pantalons. A més, a la motxilla hi havia els objectes sostrets al traster.

Arran d’aquesta detenció, la Unitat d’Investigació de Tarragona va poder resoldre un altre robatori, en aquest cas, a l’interior d’un vehicle. Els mossos van comprovar que el lladre era el mateix individu que el dilluns al matí havia trencat el vidre d’un vehicle situat al carrer Assalt per endur-se diversos objectes del seu interior. El detingut, que acumula 16 antecedents policials, ha passat avui dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona