La policia creu que ara ja és segur realitzar tràmits amb el DNI electrònic després de les sospites de fallada de seguretat

Los ciudadanos que lo deseen y que necesiten ese servicio pueden actualizar los certificados en los Puntos de Actualización del DNI (PAD) ubicados en las oficinas de documentación.

DNI Policía identificació documentació
Els afectats per la presumpta fallada de seguretat hauran de passar per les oficines de documentació a renovar els certificats.

El Cuerpo Nacional de Policía ha informat avui, divendres 1 de desembre, que tornen a estar operatius els certificats digitals que inclouen els documents nacionals d’identitat (DNI) electrònics expedits a partir del 2015, segons una nota de premsa distribuïda avui. La Policia Nacional, que exerceix les competències en matèria de documentació a Espanya, informa que ha aplicat mesures necessàries perquè tornin a estar operatius els que s’han expedit des del suport ASG160001 d’ara endavant. Així que s’especifica que els ciutadans que ho desitgin i que necessitin aquest servei poden actualitzar els certificats als Punts d’Actualització del DNI (PAD) ubicats a les oficines de documentació sense el requeriment de la cita prèvia.

La Policia va desactivar els serveis que els DNI afectats podien realitzar després de detectar una possible fallada de seguretat, encara que el ministre Zoido va explicar que no existia cap bretxa de seguretat. La Policia recorda que el DNI permet la signatura electrònica a més de ser el document que substitueix el passaport en els països de la Unió Europea.

Els ciutadans que ho desitgin i que necessitin aquest servei poden actualitzar els certificats als Punts d’Actualització del DNI (PAD) ubicats a les oficines de documentació.

Port de Tarragona