Botí milionari en un robatori de pel·lícula al magatzem de l’empresa rellotgera Citizen Watch a Gavà

Els lladres van fer un forat a la porta metàl·lica, van anul·lar les alarmes i van pintar les càmeres de vigilància abans d'obrir la caixa de seguretat de l'empresa.

Una banda de lladres professionals van dur a terme un robatori de pel·lícula la nit de dilluns passat en un magatzem de la companyia Citizen Watch, d’on es van endur rellotges valorats en més d’un milió d’euros, segons publicava avui El Periódico. Sens dubte, els delinqüents tenien un pla d’actuació precís que va donar els resultats esperats. Relata el periodista Guillem Sánchez que els pispes van actuar de matinada, quan la temperatura havia baixat als zero graus al polígon industrial on es troba l’empresa rellotgera.

Van utilitzar una serra radial per obrir un forat a la porta metàl·lica i, malgrat que l’alarma es preactivó durant uns segons, van arribar a activar abans que es disparés definitivament. Posteriorment van localitzar les càmeres de seguretat de l’empresa i les van ruixar amb esprai. Van accedir a la caixa de seguretat on s’emmagatzemen els rellotges.

Segons les mateixes fonts, els Mossos no disposen d’empremtes dactilars ni imatges dels lladres, que es calcula que van poder emportar-se més de mil rellotges, tots valorats entre els 400 i els 1.000 euros. La policia catalana, a la vista de la professionalitat dels delinqüents, té una tasca molt difícil per localitzar la mercaderia, que probablement es comercialitzi per vies que serà difícil detectar.

Port de Tarragona