Una nena de 12 anys, en estat crític després de ser atropellada per una camioneta a Horta de Sant Joan

Altres tres accidents ocorreguts en els túnels dels Papers, a la Roca; a la Cerdanya i a la Selva, ha requerit la presència de Bombers, Mossos i SEM.

nena atropellada a Horta de Sant Joan
Moment en què els Bombers realitzen la intervenció en el vehicle dins el túnel de Papers, a La Roca.

Una nena de 12 anys ha estat traslladada en estat crític a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona després de ser atropellada per una camioneta quan circulava en bicicleta a Horta de Sant Joan. L’accident s’ha registrat a les tres d’aquesta tarda de dissabte a la carretera T-334 per causes que s’estan investigant. La víctima, molt greu, ha estat desplaçada a Barcelona d’urgència en un helilcóptero medicalitzat del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

Problemes en els túnels de Papers i el Cadí

D’altra banda, dos accidents de trànsit han afectat la circulació dels túnels de Papers, a la Roca del Vallès ia Fontanals de Cerdanya, on s’ha activat la prealerta del Pla d’Autoprotecció dels Túnels del Cadí. El primer dels accidents s’ha registrat dins del túnel, en direcció a Granollers, i s’han requerit quatre dotacions Bombers de la Generalitat per excarcerar un dels ocupants d’un vehicle, que ha resultat ferit lleu. El succés ha obligat a tallar un dels carrils de la C-60.

Cinc persones, tres d’elles menors, han patit lesions greus aquesta tarda de dissabte en un accident que s’ha registrat a la C-162, al terme de Fontanals de Cerdanya. Es tracta d’un xoc frontal que s’ha produït per causes que es desconeixen. Tots els lesionats han estat traslladats a l’hospital de Puigcerdà per efectius del SEM. En els serveis d’emergència hi han participat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més de Mossos d’Esquadra que han interromput la circulació en els primers minuts per permetre el rescat dels ferits. Posteriorment s’ha obert un dels carrils. Com precaució ia causa de la proximitat de l’accident, Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla d’Autoprotecció dels Túnels del Cadí.

Finalment i dins dels successos ocorreguts a les carreteres durant el dia d’avui, un motorista ha resultat ferit greu ne un accident ocorregut entre Tordera i Maçanet. L’accident ha obligat a regular el trànsit alternativament en la Nacional II mentre es realitzaven les tasques de socors i neteja de la zona. El ferit ha estat traslladat per una ambulància de SEM. El succés ha provocat cues d’un quilòmetre en els dos sentits de la marxa.