Tres investigacions intentaran esbrinar què va passar en el xoc mortal de Millars, on han mort sis menors i 24 persones han resultat ferides

Sis menors han mort i vint persones han resultat ferides en un xoc entre un autobús escolar i un tren regional ahir a la tarda al terme de Millars, a 20 quilòmetres de Perpinyà, al sud de França. Hi ha 24 persones ferides de gravetat, en una situació d’urgència absoluta. La majoria de les víctimes són estudiants i també hi ha ferits tres passatgers del tren, un TER. No se saben encara les causes de la col·lisió, que ha passat en un pas a nivell, quan el tren ha envestit la part posterior de l’autobús, que ha quedat partit en dos. L’autobús transportava alumnes de 13 a 17 anys des de Millars cap a altres poblacions. Alguns estarien atrapats dins del vehicle. Les primeres hipòtesis apunten a un error humà, de la conductora de l’autobús.

Tres investigacions 

Tres investigacions s’han iniciat, un policial, una altra per l’Oficina d’investigació d’accidents terrestres (BEA-tt) i una per part del SNCF, companyia ferroviària francesa, per esbrinar els detalls del fet. L’accident va passar a les 16.10 hores quan un tren TER que corria en la línia Perpinyà – Villefranche-Vernet-les-Bains va colpejar un autobús de la companyia Faure en el pas a nivell, que estava equipat amb mitges barreres i una senyalització de llum automàtica d’acord amb les normes de seguretat vigents, declara la SNCF. Vint passatgers eren al tren regional més un conductor i un agent entrenat. Hi ha tres ferits greus en el TER segons el prefecte de Pirineus-Orientals. Una unitat d’escolta psicològica es va ocupar d’aquests ocupants, inclòs el conductor que està molt commocionat, va dir un portaveu de la SNCF.

[mappress mapid=»9″]
Port de Tarragona