Enterrats al Marroc en cerimònies discretes tots els terroristes de Cambrils i Barcelona

El dimarts van ser enterrats els germans Abouyaaqoub i la passada nit els altres germans, Hichamy. Només resten per enterrar els morts a l'explosió d'Alcanar.

enterrats els terroristes de Cambrils i Barcelona
Cementiri de Mrirt, al centre del Marroc. /Foto: Yabiladi-DT

Quatre mesos després dels atemptats de Cambrils i Barcelona, ja s’han enterrat al Marroc tots els terroristes que van organitzar els atemptats de Cambrils i Barcelona el passat 17 d’agost. Si el dimarts van ser els germans Younes i Hussein Abouyaacoub els que van ser portats a un cementiri en el seu país natal en el més estricte secret, els germans Hichamy van ser sepultats aquesta passada nit en una cerimònia gairebé secreta a la ciutat de Mrirt, al centre del Marroc. Omar i Mohamed Hichamy han estat introduïts en una tomba anònima, exactament igual que els germans Abouyaaqoub, informen mitjans marroquis.

En el cas dels Hichamy, l’enterrament s’ha fet a la una de la matinada i en presència únicament dels seus familiars directes, pares i avis, i de representants de l’autoritat local. Hi ha hagut, com en qualsevol enterrament musulmà, una cerimònia fúnebre coneguda com «l’oració de l’absent», però les autoritats s’han negat que la tomba tingués identificació, suposadament per evitar la visita de curiosos o d’admiradors, informa la web del canal 324. Poc després dels atemptats, les autoritats marroquines van imposar un ferri bloqueig informatiu sobre les ciutats d’on eren originaris els Abouyaaqoub i els seus companys. Les famílies Hichamy i Abouyaaqoub estan emparentades i viuen gairebé al mateix barri de Mrirt, segons la mateixa font. De tots els implicats en aquella cèl·lula terrorista, ja només queden per enterrar els dos morts a l’explosió del xalet de la urbanització d’Alcanar.

[mappress mapid=»4″]
Port de Tarragona