Vuit detinguts per crear una falsa empresa a Reus que defraudava a la Seguretat Social manipulant documentacions

Els arrestats van crear empreses fictícies per tal de defraudar a la Seguretat Social i aconseguir els seus beneficis sense aportar cap cost.

La Policia Nacional han detingut a Tarragona vuit ciutadans (dues de nacionalitat espanyola, cinc de nacionalitat dominicana i un de nacionalitat colombiana), com a presumptes autors dels delictes de falsedat documental i frau a la seguretat social. Els arrestats utilitzaven una falsa empresa amb seu a Reus, tot i que vivien a Barcelona.

L’operació es va iniciar a finals de l’estiu d’enguany comptant amb la participació de la delegació d’Inspecció de Treball i Tresoreria de la Seguretat Social de Tarragona.

La investigació es desenvolupa amb les informacions obtingudes pel Grup primer de la UCRIF de Tarragona sent corroborades per les dades sol·licitades i facilitades per la Inspecció de Treball i la resta de diligències encaminades a la comprovació dels fets, identificant els presumptes autors. Si bé l’empresa tenia la seva seu social a la localitat de Reus (Tarragona), vivien físicament tots a la província de Barcelona. S’ha pogut demostrar el frau a la Tresoreria de la Seguretat Social a 12000 euros, havent-se beneficiat algun dels detinguts fins a 3000 euros, al mateix temps s’ha evitat que amb la documentació falsa poguessin obtenir ajuts de qualsevol tipus o regularitzacions d’estrangers fraudulentes .

Documentada l’autoria de la falsedat documental i el frau a la Seguretat Social, es va procedir a la detenció dels vuit individus, sent intervinguda una gran quantitat de documentació. Operació duta a efecte pel grup primer de la UCRIF de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Documentació d’aquesta Comissaria Provincial de Tarragona, amb la col·laboració de la delegació d’Inspecció de Treball i Tresoreria de la Seguretat Social de Tarragona.

Port de Tarragona