Alerta policial després de l’arribada a Barcelona d’un gihadista que els experts en terrorisme creuen disposat a un atac

Tant Mossos com Policia Nacional estan en alerta davant la presència a Barcelona d’Abdel Hakim El Ouakili, un presumpte jihadista, el seguiment en Alemani ha aixecat sospites sobre la seva intenció de cometre un atemptat amb arma blanca, publica el periodista Carles Quílez, en Crònica Global , i també el digital de La Gaceta. Segons aquestes fonts, tant el cos de la policia catalana com des del Cos Nacional de Policia s’han emès dos comunicats alertant que El Ouakili ha viatjat des del seu país de residència a Catalunya a bord d’un tot-terreny Kia Sportage negre amb matrícula francesa .

Segons La Gaceta, s’alerta del risc d’atac islamista a la capital catalana, i que aquest seria amb arma blanca. Per aquest motiu, publica el digital, s’està extremant la vigilància al Metro de la ciutat. Les sospites procedeixen de l’activitat a internet del gihadista, d’origen francès, el seguiment s’han realitzat experts en terrorisme i que el vinculen a aquesta mobilització. Els Mossos disposen de la seva fotografia, un home de mitjana estatura, d’aparença àrab i calb, informa Quílez.

 

ACTUALITZACIÓ: La Policia Nacional informa de la desactivació de l’alerta ja que el sospitós ha abandonat el país, s’afirma.

Port de Tarragona