A presó un membre d’una organització criminal després d’una perillosa persecució dels Mossos al Nus de la Trinitat

Una patrulla de paisà el va localitzar el cotxe i el va seguir fins al Nus de la Trinitat on es van poder col·locar prop seu, i després de demanar que s'aturés i aquest continués la marxa, el van interceptar i detenir.

A presó delinquent perillòs després d'una persecució a Barcelona
Vehicle amb el qual fugia el delinqüent, minuts després de ser detingut al Nus de la Trinitat, a Barcelona.

Els Mossos de Trànsit han detingut un home de 24 anys i nacionalitat albanesa, sense domicili conegut, que circulava amb un vehicle sostret per la C-33. La detenció es va realitzar després de tenir coneixement que el conductor del vehicle era un lladre especialitzat en robatoris a interior de domicili que estava sent investigat per agents de la Unitat d’Investigació de Granollers, que prèviament ja l’havien detectat circulant a gran velocitat i havien donat avís a les unitats policials que es trobaven a la zona. Se’l relaciona amb 10 robatoris amb força consumats i dues temptatives a les poblacions de Vallromanes, l’Ametlla del Vallès, La Garriga, Canovelles, Cardedeu, Lliçà d’Amunt i Caldes de Montbui. L’arrestat formava part d’un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris que estava composat per dues persones més que es troben en cerca i captura. 

Els fets van passar el passat 15 de desembre quan un agent del grup d’investigació va localitzar el vehicle i va iniciar un seguiment per la BP5002 direcció Granollers, fins arribar a l’AP7 cap a Barcelona. L’alta velocitat amb la qual circulava el vehicle fugitiu va dificultar el seu seguiment i l’investigador el va perdre de vista i va alertar les altres unitats policials. Finalment un indicatiu de paisà de la Unitat Operativa de Mobilitat situat al punt quilomètric 82,5 de la C33 va localitzar el cotxe i el va seguir fins al Nus de la Trinitat on es van poder col·locar prop seu, i després de demanar que s’aturés i aquest continués la marxa, el van interceptar i detenir.

En aquell moment el conductor es va resistir a ser aturat i va envestir el vehicle policial i agredir els agents que li barraven el pas als quals va ferir lleument. Finalment l’home va ser detingut: Duia a sobre un parell de guants negres i una
gorra. Dins del cotxe es van localitzar diverses joies, un mall de grans dimensions, un walkie-talkie, una pota de cabra i una radial amb nou discs de tall. Es dóna la circumstància que les joies recuperades dins del vehicle pertanyien al propietari d’una casa violentada la mateixa tarda de la detenció a Vallromanes.

La investigació que ha permès la detenció d’aquest home es va iniciar a primers de desembre quan es va produir un robatori amb força en una casa de Sant Andreu de Llavaneres. Els lladres es van emportar un cotxe de gamma alta. Successivament es van realitzar 10 robatoris més i dues temptatives de robatori, entre el 3 de desembre fins el 14 del mateix mes, amb la característica que els autors es desplaçaven amb el vehicle sostret a Llavaneres. Els robatoris es localitzaven tots al Vallès Oriental.

En tots aquests robatoris el grup seguia un mateix modus operandi: accedia als domicilis forçant una finestra amb algun estri com ara un tornavís, s’emportava objectes electrònics, joies, diners o tot aquell material fàcil de transportar i vendre en el mercat il·lícit. A banda, alguns testimonis van aportar la descripció dels lladres i el vehicle amb el qual es desplaçaven.

Amb aquestes dades, els agents van considerar que hi havia prou indicis per determinar que el grup investigat estava robant en domicilis de manera continuada i per aquest motiu els agents van intensificar la vigilància prop de les zones més afectades. La investigació continua oberta per tal de localitzar la resta de membres del grup. L’arrestat va passar a disposició judicial el 17 de desembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona