Versions contraposades en una presumpta agressió per «catalanofòbia» en un restaurant de Gijón

Des del restaurant s'afirma que la jove catalana havia tirat a la taula del costat una copa de vi.

Una jove catalana ha denunciat a les xarxes socials i davant la Policia una suposada agressió que hauria patit al costat del seu marit en un restaurant de Gijón, publica el rotatiu El Comerç. Alba Lluna, la jove afectada, va demanar als que ocupaven la taula del costat al restaurant que deixessin de criticar els catalans ja que això l’incomodava. Els va fer saber el seu origen i els va demanar que canviessin la conversa, ja que l’incomodava aquesta actitud crítica. Segons el seu relat, van tenir una reacció violenta contra ella, tant aquests comensals, com els responsables del restaurant. Diu que la van fer fora del restaurant acusant-la de ser de la CUP.

La jove, casada amb un asturià, va abandonar el local i va acudir a un altre proper. Segons la seva versió, a l’establiment van entrar agents de la Policia que li van abordar de manera «inadequada» i van arribar a empènyer i agredir-la.

L’altra versió

Des del restaurant es parla d’una família, amb un fill que treballava com a funcionari a Vic, que conversava sobre les eleccions catalanes quan Alba «va començar a dir que estaven insultant al poble català», assenyala el rotatiu asturià. Un dels components de la família li va dir que la conversa era privada, al que -segons aquesta versió- la jove catalana va agafar una copa de vi i se la va tirar als dos joves, tacant parets, estovalles, cadires i cartes. Quan un dels que havia tacat li va demanar explicacions, el marit d’Alba va intervenir de forma agressiva. El propietari del restaurant va mediar perquè no anés a majors l’altercat. Van cridar a la policia entre crits de «feixistes» que llançava la jove catalana, relata El Comerç. Al final, la parella va marxar sense abonar el compte, afirma José Luis Camacho, propietari del restaurant, ubicat al barri del Carme.

VIDEO

 

Port de Tarragona