Denegades les peticions d’Habeas Corpus per als dos regidors de la CUP de Reus detinguts

denegats els Habeas Corpus pels dos detinguts de la CUP de Reus
Jutjats de Reus, on seran traslladats els detinguts demà al matí.

El Jutjat d’Instrucció 2 de Reus ha denegat la petició d’Habeas Corpus demanades pels dos regidors de la CUP detinguts pels Mossos avui. El representant del Ministeri Fiscal ha informat que no han de ser admeses a tràmit, ja que les detencions han estat d’acord amb l’article 1 d’aquesta Llei i que tampoc s’han vulnerat els límits o terminis establerts, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Així, afirma que la detenció de Marta Llorens i de l’Oriol Ciurana, seguint la resolució judicial dictada pel Jutjat  2 de Reus és correcta, ja que no ha comparegut als “dos llamamientos” que se li havien fet “tras no haber comparecido (…) sin haber alegado motivo alguno que lo haya impedido y sin que se hayan vulnerado los derechos que se establecen para toda persona detenida“.

Així, es manté la citació dels dos investigats detinguts per demà, 28 de desembre, a les 9:00, davant la jutgessa d’instrucció 2 de Reus.

La titular d’instrucció 2 de Reus en funcions de guàrdia ha rebut petició d’habeas corpus per part dels dos membres de la CUP que han estat detinguts en el dia d’avui amb la finalitat, per ordre judicial d’instrucció 2 que els investiga per suposat delicte d’odi, que compareguin davant l’autoritat judicial demà a les 9:00 donat que no han atès a les dues citacions que en temps i forma se’ls hi han fet sense oferir cap explicació.

La jutgessa, d’acord amb les previsions legals, ha donat trasllat de la petició d’habeas corpus al Ministeri Fiscal, que ha considerat que havien de ser desestimades. Les resolucions desestimen les peticions perquè en cap dels dos casos es donen les exigències legals per tindre-les en consideració donat que les detencions s’ajusten a la legalitat.