Tretze anys de presó per arrabassar l’arma a un mosso i disparar a una agent en dues ocasions

La policia va salvar la seva vida gràcies a que anava equipada amb armilla antibales, relata la sentència de l'Audiència Provincial.

Un home que va arrabassar l’arma a un agent dels Mossos d’Esquadra durant una detenció i va disparar a una policia d’aquest cos ha de complir 13 anys de presó, segons informa el Sindicat de Policies de Catalunya. L’agent no va patir lesions que fessin témer per la seva vida gràcies a l’armilla antibales que equipava. El Tribunal considera que el condemnat és culpable d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa per aquests fets que es van produir a Santa Coloma de Gramenet al març de 2016. A la pena s’inclouen dos anys de presó per lesions i una multa per altres dos delictes lleus de lesions. L’Audiència ha considerat també que encara que breument, però sí va cometre el delicte de tinença il·lícita d’armes.

Els fets jutjats es van registrar a l’avinguda Generalitat de Santa Coloma, quan els Mossos d’Esquadra van ser alertats que l’individu ara condemnat increpava a la gent en aquesta via amb actitud agressiva. Agents de paisà i uniformats van acudir al lloc. Segons consta en la sentència, l’individu els va amenaçar, va forcejar i va agredir a cops als agents, arribant a arrabassar una pistola, a la qual va retirar l’assegurança i amb la qual va disparar en dues ocasions. El que està clar en aquest cas, segons l’SPC, és que de no haver equipat l’armilla antibales, la vida «li hagués pogut produir la mort de no portar l’armilla protector», recull l’escrit legal.

La sentència reconeix la responsabilitat civil sol·licitada per les acusacions particulars dels agents afiliats al SPC, representats pel lletrat JM Fuster-Fabra, i l’acusació popular exercida pels mateixos serveis jurídics del Sindicat de Policies de Catalunya -SPC-, l’advocada Sandra Melgar, per una quantitat total de 57.000 euros d’indemnització per als nostres afiliats, informa el sindicat.

 

Port de Tarragona