Astúries activa l’alerta de Protecció Civil per l’espectacular incendi en una ferrovelleria pròxima a Gijón

L’incendi que afecta des de les cinc de la tarda en una empresa industrial situada a Tremañes, Gijón, el conseller de Presidència asturià, Guillermo Martínez, ha procedit a activar a les 18.30 hores, el Pla Territorial de Protecció Civil del Principat d’Astúries (PLATERPA ) en fase d’alerta, ha informat el 112 d’Astúries. El foc és molt espectacular i ha provocat una enorme columna de fum negre que pot ser vista des de quilòmetres.

La sala del 112 del Servei d’Emergències del Principat d’Astúries (SEPA) va rebre el primer avís, informant d’un incendi en una ferrovelleria a Gijón, a les 17:04 hores. Immediatament es va comunicar el succés als efectius de Bombers de Gijón. També es va informar la Policia Local, als tècnics de Medi Ambient del Principat i al Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) .Posteriorment, a les 17:51 hores, Bombers del Servei d’Emergències del Principat d’Astúries (SEPA) col·laboren en la intervenció amb dos vehicles nodrissa (es va enviar un amb base al parc d’Avilés i un altre al parc de la Morgal) i escumogen, a més d’una autobomba forestal.

Aquesta fase de seguiment, prèvia a l’emergència, s’activa quan hi ha informacions procedents dels sistemes de previsió que per la seva evolució desfavorable poguessin generar emergències on haguessin de aplicar mesures de protecció civil. La fase d’alerta pot desembocar en una situació d’emergència, de manera que es passarà a la fase d’emergència, o bé no evolucionar i produir la tornada a la normalitat.

Port de Tarragona