Una jutgessa de Girona no creu rellevant ni reprotxable des del Dret Penal conviure amb un fill mort

Condemnen el matrimoni nord-americà, pares d'un nen que va morir a casa per un atac d'asma, a una multa de 990 euros per homicidi per imprudència menys greu.

condemnen a 990 euros de multa els pares que van viure amb el seu fill mort
Moment en què els condemnats són traslladats pels Mossos el dia que van declarar.

La magistrada Virginia Moreno, titular del Jutjat Penal 1 de Girona, reflecteix en la sentència que condemna a una multa de 990 euros a uns pares per homicidi imprudent, de conviure amb el cadàver d’un fill no és «rellevant ni té cap retret per al dret Penal «. La decisió, inesperat per lleu, considera que no ha quedat demostrat que la víctima, filla del matrimoni nord-americà Hopkins, estigués patint un atac d’asma que fes témer per la seva vida. Aquest fet porta a no poder culpar els pares d’haver tingut una conducta imprudent al no haver portat al fill al metge perquè li hagués administrat un tractament adequat que salvés la seva vida.

Considera la magistrada que la declaració dels components de la família va ser clara, precisa i congruent. El més important del manifestat pels Hopkins és que el nen, després de patir una crisi asmàtica, es va recuperar i es va anar a dormir. Ja no va despertar. Els condemnats no van arribar a assumir la mort del nen i van resar perquè despertar-se, fins que la policia i la forense van haver de «convercerles» del que havia succeït.

Hi ha altres elements en la sentència que ofereixen un quadre general del que ha passat. Entre d’altres elements, la desconfiança dels pares en el sistema mèdic tradicional, encara que en cap moment han revelat quin era el tractament que realitzava el menor mort. Per tot això, la decisió reflecteix un grau més lleu de l’homicidi per imprudència greu que sol·licitaven fiscal i acusació particular de la Generalitat.

Port de Tarragona