El jutjat de Falset sentenciarà la primera disputa legal d’una parella per la “custòdia” d’un gos

"Lebel" és de la raça dogo de Burdeos.

El jutjat de Falset haurà de decidir el proper 18 de gener si un gos ha de quedar sota la tutela d’un o l’altre dels membres d’una parella separada, segons informa Diari Mes. Leben és el nom del primer animal que deixa de ser pres per una “cosa”, per ser considerat un “ésser que sent”. Jonas A.L. defensarà la propietat de l’animal davant el seu ex-parella, que l’ha denunciat per robatori després de la separació. La modificació del Codi Civil permetrà que els animals siguin considerats subjectes de dret i, per tant, es podran escoltar als jutjats dictàmens que incloguin frases com “règim de visita”, aplicat a un gos o un gat que convivia amb una parella.

La disputa per la custòdia de Leben -que així es diu el gos- va començar fa quatre mesos, quan Jonas A.L. se’n va anar del domicili de la parella emportant-se a l’animal. Al poc temps es va produir l’aprovació de la proposició de llei per modificar el règim jurídic dels animals, que ha propiciat l’inici d’aquest litigi, pioner a Espanya.