Condemnat a dos anys i mig de presó pels continguts racistes del bloc ‘Europa Desperta!» i per possessió de cent armes prohibides

El Jutjat Penal 22 de Barcelona ha condemnat a Jesús A.E. a una pena de dos anys i mig de presó, per la comissió dels delictes de provocació a la discriminació, l’odi i la violència; a més de tinença il·lícita i possessió d’armes prohibides. El condemnat era l’administrador i director del bloc «Europa Desperta!» que contenia -segons consta a la sentència- «documents, imatges, vídeos, notícies i opinions de caràcter ofensiu, deningrante i vexatori contra persones d’origen estranger i immigrants, que profesaren la religió musulmana, jueus i persones afrodescendents entre altres minories ètniques o racials «. Segons relata el magistrat, en els continguts es defensava la supremacia de la «raça ària» i creava entre la població sentiments d’hostilitat, a més de difondre idees nacional socialistes del III Reich a l’Alemanya dels anys 30 i 40.

En l’apartat de tinences il·lícita d’armes, la sentència conté una llista d’aquestes que li van ser confiscades. Entre elles hi havia una pistola, bastó amb estilet, defenses de fusta, punyal templer, una maça, 1 kali filipí, una destral, un bat de beisbol, una espasa samurai, un ganivet, matxets, navalles, punys americans, a més d’altres armes prohibides en un nombre que supera el centenar.

Port de Tarragona