El cap de setmana acaba amb dos morts a les carreteres catalanes, a Reus i Bassella

Bombers atenen un accident aquesta tarda a Cervià.

Dues persones han perdut la vida a les carreteres aquest cap de setmana, una a Reus i l’altra a la població lleidatana de Bassella (Alt Urgell),  segons informa el Servei Català de Trànsit. El succès del Baix Camp es va registrar dissabte a la C-14, quan un vianant va ser atropellat per un turisme.  El segon sinistre ha ocorregut aquesta tarda també a la carretera C-14 a Bassella quan el conductor d’una motocicleta ha mort a conseqüència d’una sortida de via.

Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han registrat retencions cap a l’àrea metropolitana de Barcelona a les següents vies:

· C-16: 8 km la Guardiola de Berguedà i 6 km a Cercs, en sentit sud
· C-17: uns 2 km d’intensitat a Ripoll, sentit Barcelona
· N-340: 2 km a Vallirana, en sentit est cap a Barcelona
· N-260: 3 km a Campdevànol en sentit sud
· B-10: 5 km a Barcelona entre el Port Vell i el Fòrum en sentit sud

Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d’incidències viàries.

Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí, a la C-16 a Cercs i Berga, a la C-17 a Ripoll.

Durant aquest matí, s’han produït poques afectacions a la xarxa viària. S’ha tallat la circulació a la C-14 a Bassella a causa d’un accident i a l’A-2 a Cervera hi ha hagut fins al migdia un tram amb boira densa.

Afectacions de dissabte

Pel que fa a la tarda de dissabte, es van registrar retencions per talls de carrils a causa de diversos accidents a la C-58 a Montcada i Reixac, en sentit Barcelona; a la B-23 a Molins de Rei, en sentit Barcelona; i a la C-32 a Sant Pere de Ribes, en sentit Tarragona.

Durant el matí, l’N-145 va patir cues de 8 km entre la Seu d’Urgell i les Valls de Valira, en sentit Andorra. La B-24 es va tallar a Pallejà quasi dues hores a causa d’un accident que es va produir en direcció Barcelona. Alhora, la C-58 va registrar retencions de 2 km a Sabadell en sentit Barcelona. Pel que fa a les afectacions derivades de la meteorologia, a la tarda, es va veure afectada per neu/gel a la calçada la C-28 al Port de la Bonaigua.

Afectacions de divendres a la tarda

Al llarg de la tarda de divendres, es van produir diverses afectacions viàries:

· N-260 a Campdevànol: a causa d’un accident es va donar pas alternatiu afectant ambdós sentits de la marxa;
· N-240 a Vinaixa: es va tallar un carril per un accident i es va donar pas alternatiu;
· C245 a Sant Boi de Llobregat: un accident va tallar un carril en direcció Tarragona;
· A-2 a Vilagrassa: un camió avariat va provocar el tall d’un carril en sentit est en direcció Barcelona.

Port de Tarragona