Detingut a Barcelona per fer ingressos «falsos» simulant que feia una paga i senyal a venedors de cotxes de Tortosa

Utilitzava els anuncis de venda de cotxe de les víctimes per contactar amb elles i feia veure que els ingressava la paga i senyal a través del caixer i posteriorment es feia enrere i els demanava el reemborsament.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home, de 29 anys i de nacionalitat magrebina, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa comesos a persones de Tortosa, Barcelona i Hospitalet de Llobregat, als que feia creure que havia pagat un import com a paga i senyal, i els demanava que li retornessin.  Els fets es remunten a sis mesos d’investigació que ha permès resoldre fins a cinc fets, en què les víctimes havien estat estafades per un import d’entre 600 i 900 euros cadascuna. El 9 de gener els agents van detenir l’estafador quan sortia d’un hotel de Barcelona.

El detingut contactava amb persones que tenien anunciats vehicles a la venda, feia creure que s’interessava pel seu anunci i realitzava ingressos de paga i senyal pel caixer per tal de comprar-lo, en cap de setmana i amb el sobre buit, sense ni tan sols veure el vehicle. Un cop el venedor creia que havia rebut els diners perquè li apareixia la quantitat al seu saldo, l’estafador es tornava a posar en contacte amb ell per dir-li que s’havia tirat enrere i demanava que li retornés la paga i senyal, dient-li que es podia quedar un petit percentatge per les molèsties. El venedor, creient que disposava d’aquests diners, acabava retornant la paga i senyal al detingut fins que el dilluns el banc l’informava que, encara que li havia aparegut l’ingrés, aquest no estava confirmat fins a la comprovació del sobre.

Els agents van comprovar que el detingut duia un nivell de vida alt, residia durant certes temporades en diferents hotels del territori català i emprava diferents vehicles, fet que denota l’elevada activitat que duia a terme. Els investigadors van identificar l’autor i el van detenir el 9 de gener de 2018 i l’11 de gener el detingut va passar a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona