Els Mossos denuncien un veí de Girona per fotografiar un control policial i publicar-ho a les xarxes socials

Els Mossos de Trànsit van denunciar el passat 12 de gener, un home, de 23 anys i veí de Girona, per fotografiar un control i publicar-ho a les xarxes socials, una infracció greu de l’article 36.23 de la LO 4/2015 de la Llei de Seguretat Ciutadana, informa la policia catalana.

Els fets van passar el 12 de gener durant un control de velocitat que s’havia muntat a l’AP-7 a l’altura del punt quilomètric 35, dins del municipi de Garrigàs (Alt Empordà). Durant el dispositiu els agents van observar que una persona estava fotografiant el control des de la teulada d’una àrea de servei. Poc després van saber que la fotografia estava publicada a les xarxes socials donant a conèixer el punt del control.

Per aquest motiu, els agents van fer gestions per esbrinar qui havia realitzat la fotografia. Finalment, van identificar a un home, que estava fent feina de manteniment en un edifici, com autor de la fotografia i de la seva publicació. Els mossos van denunciar-lo per una infracció greu, en base a l’article 36.23 de la LO 4/2015, per penjar a les xarxes socials una fotografia de la posició d’un control de velocitat.

L’article relata que l’ús no autoritzat d’imatges, dades personals o professionals de les autoritats o membres de les Forces i Cossos de Seguretat que posin en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions o en risc l’èxit d’un operatiu podrà ser sancionat amb un multa de 601 a 30.000 euros depenen del grau de la infracció.

Port de Tarragona