El Consell d’Estat respon a Rajoy que no existeix base per a impugnar en aquest moment la investidura de Puigdemont

Fotografía facilitada por la Policía Local donde puede verse el estado de la persiana del establecimiento donde se produjo la detención.

El Consell d’Estat ha considerat que no hi ha fonament per portar al Constitucional la proposta d’investidura de Puigdemont. La comissió permanent d’aquest òrgan va prendre aquesta decisió després de debatre-al llarg de dues hores aquest matí amb caràcter d’urgència. L’Executiu considera que l’acord signat per Roger Torrent sobre la investidura de l’expresident de la Generalitat ha de ser impugnat ja que Carles Puigdemont ha d’afrontar una ordre de detenció a Espanya i no podrà assistir a la investidura.

El Govern de Rajoy considera que l’informe del Consell d’Estat no està d’acord amb dur a terme el recurs al Constitucional en aquest moment, però que això no impedeix que avali els arguments jurídics que es plantegen.

LLEGEIX EL DOCUMENT ÍNTEGRE DEL CONSELL D’ESTAT AQUí: La Comisión Permanente del Consejo de Estado

Port de Tarragona