Un ancià de 80 anys, detingut per sostreure a l’aeroport del Prat una medalla de bronze a una esportista olímpica francesa

Un home de 80 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Cornellà de Llobregat, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, que també van denunciar una dona de 61 anys, de nacionalitat costa-riquenya i veïna de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de furt. Els fets es remunten al passat 15 de gener, quan una esportista va denunciar als Mossos que li havien pres una bossa de mà en un dels restaurants de menjar ràpid de l’aeroport del Barcelona-El Prat.

La víctima va perdre uns minuts de vista la bossa, moment que els lladres van aprofitar per emportar-se-la. A l’interior portava uns patins de competició valorats en 3.000 €, un ordinador portàtil valorat en 2.000 € i altres efectes personals. Entre ells, destaca una medalla de bronze del campionat europeu de patinatge de velocitat en pista curta del 2018, celebrat fa unes setmanes a la ciutat alemanya de Dresden.

El mateix dia dels fets una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar, en una paperera de Plaça Espanya, la bossa sostreta amb els patins i altres efectes personals de la víctima. Els policies es van posar en contacte amb l’esportista i li van lliurar el material recuperat. Els Mossos van iniciar una investigació i, després d’analitzar les càmeres de seguretat i altres indicis, van aconseguir identificar els autors.

Ahir divendres, els investigadors van detenir a l’autor del furt i van recuperar la medalla sostreta, la qual serà retornada a la seva propietària. També ha estat denunciada una dona que va participar en el furt, que a l’igual que l’arrestat té antecedents relacionats amb delictes contra el patrimoni. El detingut ha quedat en llibertat pendent de ser citat a declarar davant de jutge com a presumpte autor d’un delicte de furt.

Port de Tarragona