Dos detinguts per fer pintades al jaciment ibèric de la Punta de Castell, a Palamòs

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Mollet del Vallès, dos homes, de 19 i 20 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Maria de Martorelles, com a presumptes autors d’un delicte contra el patrimoni històric i un delicte de danys per realitzar pintades a un Bé Cultural d’Interès Nacional, informa la policia catalana.

El passat 1 de desembre de 2017, els mossos van tenir coneixement que s’havien produït unes pintades en diversos punts del poblat ibèric de Platja Castell de Palamós (Baix Empordà) anomenat Jaciment de la Punta de Castell de Palamós, zona catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Llei de Patrimoni Històric.

Els grafits havien produït uns danys objectius i evidents al conjunt monumental que, a més d’enlletgir el Bé, van provocar que la filtració de la pintura afectés la capa externa de les pedres que conformen el conjunt. La restauració dels danys produïts pot costar a l’administració aproximadament uns 10.000 euros.

Fruit de la investigació els agents van identificar els autors dels danys. L’estudi dels grafits va permetre comprovar que eren els mateixos que sortien en un videoclip que dos joves relacionats amb el món del Hip Hop havien gravat prop del jaciment i amb dates pròximes al dia dels fets. El 23 de gener els investigadors van localitzar i detenir a Mollet del Vallès els dos nois com a presumptes autors d’un delicte contra el patrimoni històric i un altre de danys. Els arrestats van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d’instrucció encarregat del cas quan siguin citats.

Port de Tarragona