Ingressen a presó dos homes que es van fer passar per guàrdies civils per atracar una associació cannàbica de Montcada i Reixac

Els tres presumptes autors van mostrar falses credencials i dues armes de foc simulades. Van ser enxampats pels Mossos "in fraganti".

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 20, 21 i 24 de gener, tres homes de 33, 42 i 18 anys respectivament, nacionalitat espanyola i cubana i veïns de Cerdanyola, com a presumptes autors d’un atracament a una associació cannàbica de Montcada i Reixac. Als homes se’ls investiga per un delicte de robatori amb violència i intimidació i usurpació de funcions públiques, ja que es van fer passar per agents de les forces de seguretat de l’Estat. A un d’ells també se’l va detenir per un delicte de lesions i un delicte de danys provocats en el local que volien atracar.

El dissabte 20 de gener tres homes van entrar en un local de Montcada i Reixac dient que eren guàrdies civils i intimidant la gent que hi havia dins amb armes de foc simulades. Un d’ells va trencar diversos objectes i va ferir un dels membres de l’associació en una cella per un cop que li va donar amb la seva arma.

Els membres de la associació van detectar que els tres homes no podien ser policies, ja que es mostraven molt nerviosos i angoixats, i que les armes que duien semblaven falses. Per aquest motiu es van llençar sobre un dels agressors per intentar retenir-lo. L’agressor va intentar resistir-se però no ho va aconseguir, en canvi, els altres dos homes que anaven amb ell van fugir del local en veure’s descoberts.

Quan van arribar els mossos van escorcollar l’home que havia estat retingut i li van trobar una placa metàl·lica falsa de la Guàrdia Civil, també van localitzar una arma de foc simulada que l’agressor havia llençat sota el taulell i les claus d’un vehicle que es trobava aparcat al carrer. L’home va quedar detingut en aquell moment.

A l’interior del vehicle, els agents van localitzar documentació d’un altre dels presumptes agressors. A més, els mossos també van localitzar cinta adhesiva d’alumini, una cisalla, unes tisores, dos tornavisos i una clau anglesa. L’endemà, diumenge 21, els agents van detenir al segon presumpte agressor en el seu domicili de Cerdanyola. L’home va explicar als agents que havia intentat desfer-se de l’arma de foc simulada la qual va ser recuperada pels agents prop de l’associació cannàbica assaltada.

Finalment, i arran de les tasques dels investigadors, el tercer home va ser localitzat a Cerdanyola el 24 de gener i detingut immediatament. Els dos primers homes van passar a disposició judicial el 23 de gener davant del jutjat número 7 en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès i el jutge va decretar presó per a tots dos. El tercer detingut va passar el 25 de gener i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona