El jutge envia a la presó la dona detinguda després del foc d’un pis a Reus, a la qual acusa de temptativa d’assassinat i incendi

Juzgados de Reus

El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha ordenat l’ingrés a presó de la dona detinguda pels Mossos després de l’incendi en un habitatge del carrer Mossèn Muntanyola dilluns passat, informa el TSJC. La detinguda ha estat acusada d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa i d’un altre d’incendi amb perill per a la vida o integritat física per a les persones. El representant del Ministeri Fiscal va sol·licitar la presó, mentre que l’advocat defensor de la dona va demanar la llibertat provisional.

Segons fonamenta el jutge, Diego Álvarez de Juan, hi ha clars indicis, “que no meres conjectures” que la detinguda va cometre els delictes descrits i considera la investigada com a responsable criminal d’ells. Es basa, principalment a el relat de testimonis, entre els quals es troben dos agents de la Guàrdia Urbana de Reus que es van trobar amb ella al replà de l’escala.

Especifica el jutge que va existir “animus necandi” o intenció de matar, en l’actuació de la investigada a l’hora d’atemptar contra la vida de l’home amb el qual convivia, que es troba actualment ingressat a la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. La nacionalitat estrangera, la manca d’arrelament econòmic o laboral que comporten una estabilitat geogràfica i la gravetat dels delictes, porten a disposar la seva presó provisional, segons consta en un acte emès avui pel jutjat.